mandag 21. november 2011

Satans lavkarbofolk

Sist helg hadde jeg store planer om å svinse på kjøkkenet som en ekte husmor med forkle over bysten og mel i barten og sørge for at det i alle fall ble produsert ett slag julekaker i denne heimen.

Men f.....butikkhylla der smør, den ene nødvendige ingrediensen i julebaksten skal stå, den var smertelig tom! Samme situasjon i neste butikk også.
Hælv.....satans smørelskende lavkarbofolk, skal dere kødde med julebaksten min nå? Jeg kan overleve tyttebærtørke, ansjosmangel, fikenboikott eller lutefiskkrise, men ikke føkk med bakeplanene mine! Når jeg har bestemt meg for å bake, så vil jeg bake!

Når jeg får denne sjeldne bakeånden over meg, gjelder det å smi mens jernet er varmt og ovnen klar. Jeg kan ikke vente på at dere smør-gomlende fanatikere skal gå lei av fettdietten deres. Jeg vil ha smør nå! Er det for mye forlangt å be om 500 gram meierismør så jeg kan gjennomføre hyggelig bakst med barnet, så både husmor og barn føler lykke, mestringsevne og tilfredshet ved å være i rute til jul?

Den ene gangen i året jeg begjærer litt ekte smør, nei tenk da er butikken ribba. Bare fordi smør er blitt mote. Tenk hva dere lavkarbotufser har frarøvet oss. Vi kommer til å gråte oss gjennom jula og barnet vil kikke opp på sin mor med store, våte øyne og undre -Mamma, hvorfor kan man ikke dele på smøret, hvorfor må noen ta alt, hvorfor vil de ikke dele med oss andre? Og mor svelger klumpen i halsen og kan ikke gi barnet et godt svar uten å peke på urettferdigheten i verden og avsløringen av at det finnes voksne mennesker der ute som kun tenker på seg selv og ikke ofrer oss andre en god tanke - selv ikke i jula. Snufs.

Elisabeth, kakeløs
46 kommentarer:

 1. Ja, du sier noe. Jeg har begynt å hamstre (litt. 3 pk isteden for den vanlige enslige) - når jeg finner smør. Og det bidrar jo selvsagt også til at hyllene er tomme - sjøl om jeg ikke GOMLER smør.
  Og ja - det er litt galemattias for tide, med de smørgreiene. Lykke til med slagene!

  SvarSlett
 2. Stakkar deg, Elisabeth og det stakkars sultende barnet ditt;)
  Her i Trondheim er det mye smør i butikkene nå, kanskje vi trønderne har att til fornuften og spiser "vanlig" mat igjen;)?
  Og når smøret kommer tilbake i hyllene, kan jo bakelysten ha gått over den;)

  Trine:)

  SvarSlett
 3. Hihi!! Man leser jo i avisen at hyllene er tomme for smør, men at det faktisk VAR SANT trodde jeg ikke!!
  Men godt det finnes mange butikker da... Så bare vent en dag så kommer det smør inn igjen!!
  Du får sende mail til meieriet og spørre om de kan være så snille og sende deg en pakke eller to!!

  Ha en strålende mandag!
  Fant bloggen din tilfeldig for en tid tilbake, og du får meg til å flire gang på gang!!
  Du skriver utrolig bra om de små hverdagslige tingene vi alle elsker!!

  SvarSlett
 4. Funny! Pass på at du virkelig tar med deg et lass SMØØØR neste gang du kommer over godsakene. God mandag!

  SvarSlett
 5. Gul-Trine; Ja, det er jo lov å håpe at bakeånden vender tilbake....den dukker nemlig ikke så ofte opp.

  Trine og Johanne; Ja, det er akkurat sånn det blir tomt i hyllene. Man hører at det er mangel så da hamstrer man og da blir det i alle fall tomt i hyllene! :-)

  SvarSlett
 6. kunne ikke sagt det bedre selv!
  men for min del har det ingenting med baking å gjøre, for jeg baker ikke!

  Pokker ta dem (og jeg banner aldri, så det sier litt)

  WB (som ikke er fyke gal på deg for noe dialektgreier,hellooo!!Vet jo at du har grublet over det leeenge nå, stakkar. Eller? joda)
  :)

  SvarSlett
 7. MYE sinne ute og går i bloggverden i dag! Kan slå deg sammen med denne mannen: http://fredrik.cafe.se/vad-jag-tror-att-mannen-som-salde-soffan-till-mig-igar-tankte-pa-under-tiden/

  Jeg skjønner godt dette med å måtte benytte seg av lysten når en har den. Det er ikke sjeldent moppen blir liggende midt på gulvet fordi jeg ikke orket gjøre mer. Jeg bor på 35 kvadrat... ;)

  Lykke til med neste smørkjøp!

  SvarSlett
 8. Jeg bannet også for tomme smørhyller og lavkarbotufser, men norske kuer må visstnok også hyttes neve til, siden de ikke leverer som normalt, men har bidratt med mindre melk enn vanlig, jmfr Tine Meieriers nettside.

  Hrmf. Det er NÅ jeg har tid til å bake, desember er psykomåned på jobb.

  SvarSlett
 9. Kjenner meg godt igjen i denne, bare at for meg gjelder det melkefritt smør, som mine melkeallergiske barn er avhengig av. Skikkelig irriterende når det er tomt pga folk som "bare" er på slankis uten melk hehe ;) *♥*

  SvarSlett
 10. Det er nok stritt.

  Nok engang priser jeg meg lykkelig over å bo på bygda,
  hvor ikke bare selveste meieriet er i nabobygda, men også hvor nesten ingen er på diett, eller aner hva lavkarbo er.

  SvarSlett
 11. Uff, jeg er enig, dette er for tullete. Minner meg om den tiden da askeavkok var det eneste saliggjørende, og man til og med kuttet opp økseskaft og laget medisin av. Tenk gubbene som stod der med ubrukelige økser når julevedhoggeånden kom over dem! Nei, jeg håper folk tar til fornuft snart.

  SvarSlett
 12. Bondekona; jeg BOR på bygda. Det er fjøs i fleng her, men null smør på butikken. Hrmf igjen.

  SvarSlett
 13. Lavkarbo er bare tull. Det beste er å spise variert kost og å være i fysisk aktivitet. Jeg er også sint i dag. Det er mulig at jeg skriver et innlegg om grunnen til det en annen dag.

  Cecilie

  SvarSlett
 14. Se her du, kanskje det er til hjelp?

  http://littlettere.blogspot.com/2011/11/hjemmelaget-smr.html

  SvarSlett
 15. ..smør til folket, vet du..hehe

  SvarSlett
 16. Haha, æ flire :)
  Faktisk kom assistenten hjem fra handletur her i dag, og hadde med lettsmør til brødskiva mi, fordi det var det eneste butikken hadde igjen...

  SvarSlett
 17. Huff da, det var nok en nedttur! Kanskje Grete Roede hadde vært der? Eller 100 med samme planer som deg? Kanksje Meieriene har gått tomme? Å, hjelpes meg, da er vi ille ute! For det er ikke det samme med margaring, rapsolje, sojaolje eller noe annet, nei, det skal SMAKE AV SMØR! Så der er vi enig. Jeg anbefaler en tur over grensen, for der har de i hvert fall ikke bitt på lavkarbo-dietten.

  Ja, gled deg til julekalenderen min - der blir det mange flere sjanser til å vinne noe!

  Smørblid klem,
  Cathrine :-)

  SvarSlett
 18. Så heldig barnet ditt er, som har en mor som blir rammet av bakelyst.. Mine barn er ikke så heldige, og må lage sine pepperkaker selv, av kjøpt deig.

  Heldigvis pleier de ikke å gå tom for chips i verken adventstid eller julen. ;-)

  SvarSlett
 19. Det var da voldsomt! Har du prøvd bremyk i baksten? Funker det også...hvis ikke det er ribbet for den også i butikken...

  SvarSlett
 20. Ja der kan du se!!! Jeg frykta dette for noen dager siden, hadde et innlegg om dette smøret sjøl. Men så kom det tilbake dagen etter og jeg trodde jeg var bønnhørt..
  Men nei da - nå er det jamentemæ tomt her igjen! Og jeg har ikke handla inn smøret.
  Skrekk og gru. En jul uten julebakst. For ikke å snakke om julegrøt uten smørøye.
  Jeg får legge inn en stille bønn igjen da, så kanskje det virkær en gang til...

  SvarSlett
 21. Ler så jeg nesten griner :D Måtte ha høytlesning for mannen, da dette faktisk var tema under middagen i dag. På butikken i dag hørte jeg en dame utbryter: forb.... lavkarbofolk, det var tomt for meierismør...
  Må nok stille seg i kø neste gang TINE bilen kommer så man får litt smør til jul :D

  Ha en strålende mandagskveld :D

  SvarSlett
 22. Ha, ha, tror jeg må løpe ut og hamstre - i tilfelle bakelysten skulle melde seg:-)

  Herlig skrevet!

  SvarSlett
 23. Disse slankehysteriskekommerlikevelikketilåholdedegslankmenneskene skal du få jævli billig fra meg også!!!!! Jeg skulle bake kake til gjengen på jobb og måtte lage gulerotkakeglasur med margarin!!!!!!! Det smakte egentlig veldig godt, men det er ikke viktig. Det som er viktig at teite slankere skal ikke få ta fra meg (bollekula sjøl) gleden over å bruke ordentlig smør i kaka mi!!! Jeg fordømmer herved alt som er LCHF og alt dertilhørende! Nemli!!!!
  Ellers får De ha en fortreffelig aften, frøken!

  SvarSlett
 24. Det var ikke meg i alle fall... Fnis

  Klem

  SvarSlett
 25. Føler med deg, Elisabeth.... Det er jo sånn at man føler at man må hamstre når man egentlig skal kjøpe bare en pakke smør :-/ Har egentlig ikke trua på dietten heller :-P

  Håper du får ånden over deg igjen, får tak i smør og får bakt til jul slik at Trollet slipper traumer :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 26. Jeg leste dette innlegget da jeg var på kafé og på vri hjem kjøpte jeg fire pakker smør. Nå har jeg ni og jula er nok reddet.

  SvarSlett
 27. Jiiises! Verden er gått av skaftet.

  SvarSlett
 28. Marie; Slutt å skryt, husk heller hvem som sørga for at du kapra de smørpakkene og send en over hit!

  SvarSlett
 29. Huffameg, det er traumatiske greier!! Ler så jeg griner, men kjenner frustrasjonen!!! Skjønner at jeg må til å gå gjennom alle oppskriftene og se hvor mye som må handles, så jeg får hamstra rett mengde ;)
  Lykke til med smørjakten!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 30. hehe! Eg er ikkje på lavkarbo køyret, men jammen skal eg hamstre smør om eg ser noko ;)

  SvarSlett
 31. Du som har ringt rikspressen eller? Detta er jo all over the news bare timer etter at innlegget ditt blei posta lizzm...

  SvarSlett
 32. Ha ha, Karen, etter å ha posta innlegget googla jeg "smørmangel" og fant noen artikler som var et par dager gamle. Men jeg hadde faktisk ikke fått med meg disse oppslagene. Jeg ser jo ikke lenger enn min egen navle og er mest opptatt av saker som får direkte påvirkning på min hverdag. Men nå har jeg nyhetene på i bakgrunnen her så kanskje jeg får med meg noen skikkelige nyhetssaker også....

  SvarSlett
 33. Ha ha, trodde jeg hadde et bra lavkarboinnlegg, helt til dere påpeker at det faktisk er margarin hun gnager på. Og da gjelds det ikke! Flate! Men hun er glad i smør også.

  SvarSlett
 34. Hm, best å sikre seg en pakke smør, hvis jeg en gang kommer over en skjønner jeg!

  Hadde planer om å bake neste helg......

  SvarSlett
 35. hahaha!
  Kjenner den følelsen der- når pnden kommer over en må det skje med en gang.

  Her i distriktet er det smør fortsatt, men de har innført rasjonering på ribbe. Kun 3 ribber pr kunde på Rema!

  SvarSlett
 36. Våger ikke gå i butikken for å se etter smør, jeg. Er så redd det skal være tomt. Jeg er også sånn som må ha ingrediensene for hånden til jeg "scnhell aber plötslich" får ånden over meg.
  Lurer for øvrig på hvor lenge denne fettbølgen skal rulle over landet... Min matreligion er: Litt av alt - og "alt" bør omfatte mest mulig forskjellig.
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 37. Det skal være ekte smør,det er helt sikkert,ingenting annet duger!Har vært på "helveteskuren" i 3 mnd nå og det funker ,til opplysning så forsvinner mage/ridelår/lovehandles sakte men sikkert.Tilogmed cellulitene blir borte!!!! Så mange kan da ikke ta feil? dessuten forsvinner søthungeren også,tro det eller ei!Sikkert forb..irriterende dette innlegget,men det er sikkert mange bloggere der ute som føler skyld i "smørmangelen"...og Tine setter nok opp produksjonen nå i disse baketider,alle skal nok få ;) Vil også berømme deg for en fantastisk blogg du har,leser den hver enda dag:))Hilsen en trofast leser og "lavkarbotufs";)

  SvarSlett
 38. Hahahahahahaha! FANTASTISK!
  du skriver så bra:-) Digger humoren din.
  Lykke til videre med "Jakten på smøret"

  Klem

  ps: tusen takk for hyggelige kommentarer inne hos meg:-)

  SvarSlett
 39. Anonym "lavkarbotufs"; Ingen enkeltpersoner skal behøve å føle skyld i smørsaken! Flott å høre at helvetesdietten funker for deg, celultitter vil vi alle gjerne bli kvitt. :-)

  SvarSlett
 40. Haha! :D Jeg er overbevist om at det er media som gjør at hyllene er tomme for smør i den grad de er det. Som du sa, lenger oppe, vi leser at det er mangel, og alle hamstrer. ;)

  SvarSlett
 41. Æsj. Lavkarbofolkene er litt ekle.

  SvarSlett
 42. HAAAAAAA HAAAAAAA HAAAAAAAA!!!!! Skal be mamman mi lese bloggen.. denne var bare litt for morsom til å ikke spre videre XD

  Ønsker deg og dine er fortryllende første søndag i advent til helgen :)

  Klem :O)

  SvarSlett
 43. Nei og nei, hvordan skal dette gå? Blir det jul innerst i svingen?

  SvarSlett
 44. Det er jeg som har kjøpt alt! Sorry.... men så lager jeg også deilig mat til MINE barn også da:)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...