mandag 7. juni 2010

Markedstrening

Om kort tid drar beboerne innerst i veien til Italia på ferie. Da har Madamen klare planer om å oppsøke ulike markeder. Jeg trives godt med å rusle rundt blant glade mennesker og snurrige saker til salgs.

Men de resterende 2/3 av familien er ikke like entusiastiske. Derfor la Madamen en slagplan sist søndag for at disse mindre begeistrede menneskene kunne få litt markedstrening.Først var det søndagsmarkedet på Blå. Mannen var tålmodig og Trollet lot seg engasjere av noen morsomme smykker samt gratis potetgull og god stol hos en fotoutstilling.

Mellomstopp på Olaf Ryes plass hvor vi spiste god og dyr is blant de lettkledde solhungrige.


Så til den store prøven; Markedet i Birkelunden. En oase! Madamen blir i veldig godt humør når hun kan gjøre gode kupp og det var mulig her. Eller hva sier du til ubrukte barnebøker og lydbøker til kun kroner 10,- eller 20,-? Selv om Trollet har vokst fra Barbapapa, finnes det nok noen andre barn som kan bli glade for et par bøker. Eller så beholdes de i ren nostalgi. Jeg var veldig fascinert av Barbapapa da jeg var liten og husker fortsatt med stor sorg den dagen min opplåsbare, oransje Barbabok ble perforert og mista piffen..

For noen år siden gikk dvd-er med disse snodige omformbare vesnene på høygir innerst i veien. Åpningsmelodien er en smule merkelig og gikk oss på nervene etterhvert, men pytt pytt. Jeg kan ikke finne denne nye, norske introen på YouTube, kun den jeg selv husker fra 70-tallet, men tro meg, den er mildt sagt irriterende der den veksler mellom lyse og dype toner i et uforståelig mønster.På slike markeder kan man finne de artigste ting. Hva sier du til en ubrukt bikini fra 50-tallet? Veldig kjekk om man har en frittvoksende husmordott man ikke gidder å vokse...Jeg fascineres av at klær kan ligge i en pappeske på et lager i 50 år for så å dukke opp på et marked i Oslo. Storveis!

Jeg kunne tusla rundt her og kost meg i sola i timesvis. Men grunnet en delvis feilparkert bil samt to utålmodige sjeler, ble det et forholdvis raskt besøk. Madamen gir ikke strykkarakter i markedstreninga for de to, men det trengs mer øvelse..

Elisabeth ☺

15 kommentarer:

 1. Det var jo et svært fornuftig tiltak. Nå vet du konkret hva du må jobbe mer med.
  Det så da ufattelig kjekt ut å tasse omkring på disse markedene! Den bikinien så skikkelig god ut. Med plass til både en og to cellulitter :-)
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 2. Det er jo bare så morro når en kommer over KUPP :)
  Gøy med slike markeder :):)
  Dere må ha masse god tur,og takk for hyggelig hilsen :):)

  SvarSlett
 3. Blå du. Og Birkelunden. Så deilig!!!! Skal melde neste gang jeg står på Blå. Så kan du vinke til meg :)

  SvarSlett
 4. Dette såg utruleg kjekt ut! Sånnt finnst ikkje her i mine trakter :-(

  SvarSlett
 5. Haha, syns den bikinien så fin ut jeg ;-)
  Trollet skjønner det helt sikkert når trollet blir stort :-) Det der med marked altså. Menn derimot? Menn er menn og sånn er det bare :-)

  BUsteklem

  SvarSlett
 6. Den bikinien hadde jeg kjøpt og lagt til side som GiBort, tror jeg...

  SvarSlett
 7. Så morsomt å kunne gå på slike markeder da! Ikke noe slikt her, kanskje jeg burde dra i gang noe...må jo være nok av folk som har ting de vil selge videre her i byen også!

  Håper reisefølget blir mer markedstrent før dere reiser, ellers får du plassere dem på en terasse med is og lesestoff mens du titter rundt! Måtte le av viltvoksende husmordott, hihi! HAr ikke tenkt på det før, men selvfølgelig da er jo en stor bikinitruse en fordel..hihi!

  Ha en strålende kveld videre!

  SvarSlett
 8. Trening gjør mester! Du får "øve" litt mer med familien før ferien. Ellers så går det jo alltids ann å snike seg unna mens mann og barn sitter og spiser is feks.
  Ang kommentaren din på bloggen min: Haha, det hadde jo vært en fin barnekommentar. Vet ikke halt hva jeg skulle ha svart på akkurat det, men men.. ;=)

  SvarSlett
 9. Jeg kan bli med til Italia! Jeg er kjempeflink på markeder!!!! :D
  Her er småguttene veldig glad i barbafamilien. Sånt kan man godt samle på :)

  SvarSlett
 10. Det ser fantastisk ut! Jeg har bodd 7 år i oslo og kjenner at jeg savner det når jeg ser bildene dine.
  Klem Igi

  SvarSlett
 11. Nå har jeg hatt den ukentlige oppdateringen min:)
  Jeg lo høyt av den oppmerksomme speedometerleseren.
  Helt enig - markeder er kjempefestlig. trenger ikke alltid kjøpe noe, bare gå og se:)
  Fin uke til deg. Klem:)

  SvarSlett
 12. Så nå har dere øvd, og er klare for det store utland? Du får melde fra når dere drar og hvor dere skal.

  SvarSlett
 13. Markeder er knallkjekt! Hadde veldig sansen for den bikinien, hi, hi:-)
  Og angående markedstrening - øvelse gjør mester vet du:-)

  SvarSlett
 14. Eeeeelsker markeder, og kan tilbringe uker eller måneder på slike steder!
  Jeg får et kick av å kjøpe noe stilig, tøft, snedig og ubrukelig til en billig penge.
  Jeg har alt for mange gamle kofferter som jeg har samla opp på loppemarkeder og lignende. Kofferter og tinnplater med diverse motiv på er min "svakhet". De ligger bare å støver ned, men jeg har planer om å sette de frem et sted når jeg får tid....og hus!

  SvarSlett
 15. Du kan jo alltids bestikke mannen din til å ta med lillepia med på lekeland/leketøysbutikk så du får litt tid alene til å tråle marked, mot at du gjør det samme så han kan få litt tid alene i hi/fi/spill/cd-sjappe :) Jeg prøvde meg på det når vi var i Barcelona, men så fikk jeg ikke lov til å dra avgårde alene (i stobyen vettu ;))..så jeg måtte nok ha en stønnende og smågretten mann på slep alikavel ;)

  En riktig god tur til dere, uansett hva dere bestemmer dere for å bruke tiden til!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...