søndag 13. juni 2010

Ferieforberedelser

For noe som virker som en evighet siden mekka vi vår egen reisepakke til Italia, med fly, leilighet og leiebil. Mens stormen ulte rundt hushjørnet og gradestokken viste noen og tjue minus, drømte vi oss til varmere strøk. Det varmere strøket var langt, langt fram i tid.

Men plutselig var vi gjennom den kalde, snørike vinteren, påske, 17. mai og alt det derre der, hei.
Nå nærmer ferien seg og det er plutselig liten tid til alt som bør gjøres før en ferie.

F.eks. fotpleie. Når jeg skal på sandalferie vil jeg ha sandalføtter. Ved hjelp av denne kjekke bloggen kan jeg enkelt spore mitt siste besøk hos fotpleieren i begynnelsen av april. Det var da en del av vårpussen. Siden den gang har vedlikeholdet begrensa seg til noen omganger med kraftig saks og litt skraping med neglene på tykke hæler. Det ser ikke så ille ut, vi snakker ikke totalt forfall, men jeg synes det er deilig med helt ferske sandalføtter, behandlet av profesjonelle. Så fotpleietime er selvfølgelig booka for lenge siden. Men når det begynner å nærme seg og timeplanen fylles opp og det viser seg at den samme dagen også skal romme rørleggerbesøk, jentefest og guttefest og ingen fest for Trollet, nei da må man forsøke å flytte fotpleietimen. Men fotpleiedamen har en full kalender hun også og eneste mulighet for å sikre seg sandalføtter til ferien er en torsdag kl. 07.30, sukk.

Mer kroppspleie burde vært booket inn. Alltid kjekt med nyfarga vipper og bryn når man skal på badeferie siden strand og bading er mest praktisk uten mascara. Men med mye jobbreiser og fullbooka sosiale kvelder, spøker det for dette punktet i ferieforberedelsene.

Billetter og andre dokumenter bør man selvfølgelig holde styr på. I tillegg har jeg fått med meg at det kan være lurt å ta med kopi av passene, i tilfelle de blir stjålet. Dette bør kunne ordnes, jeg må bare huske å ta med passene på jobben en dag, der hvor kopimaskina befinner seg. Hm, ikke mange dagene jeg faktisk er på kontoret framover, grunnet mye reising, så dette kan bli en større utfordring enn først antatt. Men fortsatt mulighet for å gjennomføres..Ja, passene må forresten sjekkes i god tid før ferien, at de fortsatt er gyldige. Og når seksåringens pass viste seg å løpe ut senere i sommer, ble en telefon til politiet nødvendig. Heldigvis er det ikke en tre måneders gyldighetsregel som gjelder lenger, men politidamen mente jeg burde ringe til den italienske ambassaden for sikkerhetsskyld. Der var det telefonsvarer på italiensk! Sånn "tasta uno por...". Jeg tasta "due" da jeg skulle tasta "uno", men fikk da til slutt snakke med en italiener som kunne berolige meg med at passet kun trenger å være gyldig under oppholdet, ikke i tre måneder etter. Puh, ett mindre punkt på sakslista.

Europeisk helstrygdkort er anskaffet for hele familien i et lyst og handlekraftig øyeblikk for en tid siden. Men hvor var det jeg la det egentlig...? Må finnes og medbringes. Du kan bestille europeisk trygdekort kort HER.

Større minnekort til videokameraet har vi allerede ordna. Vet du hvor mye sånt koster?! Bare fordi man vissnok har et flott og snerten kamera så er tilbehøret dyrt også, rundt tusenlappen for tilstrekkelig med gigabytes. Det var forresten den samme dagen vi betalte 610 kroner for et toalettsete. Av alle ting man skal bruke penger på...Men det funker godt det setet, rumpekomfort er viktig....Ja, det var en avsporing.

Så var det medisiner. Jeg trenger ny resept på allergitabletter. Legesenteret må ringes - i åpningstida. Dette er lagt inn med alarm på mobilen siden jeg har en tendens til å komme på dette rett etter stengetid hver dag. Så må man komme seg til et apotek, men vi er heldige og har et tilknyttet et kjøpesenter med raus åpningstid like i nærheten. Så hvis jeg bare utfører oppgaven når mobilen varsler, så har jeg tillit til at jeg skal rekke resten av oppdraget.

Å legge inn telefonnummeret til banken på mobilen er også lurt. Om man blir frastjålet kredittkort er det i alle fall kjekt å raskt kunne ringe riktig sted for å få sperret kortet. Dette fikk svigers erfare nylig under ferie i sør-Frankrike. Min godtroende svigerfar skulle fylle bensin, men trøblet litt med automaten. Da fikk han hjelp av en person som svigerfar oppfattet som ansatt ved bensinstasjonen. Og viås var Visa-kortet borte.  Svigerfar hadde ikke telefonummeret til banken med seg, selv om han faktisk jobber i aktuell bank. En telefon til sin sønn, som fiksa sperring av kortet, ble løsningen for ham. I løpet av kanskje det kvarteret dette tok, hadde den uærlige franskmann loppa svigerfar for sekstusen kroner. Om man blir frastjålet mobilen i tillegg til kredittkortet bør man kanskje memorere telefonnummeret. Og husk, ringer du fra utlandet kan du ikke bruke de vanlige femsifrede kundevennlige numrene. For DnbNor er nummeret +47 915 04800 fra utlandet, så vet du det. ☺

Så må kameraet tømmes. Det meddeler "Memory card full" hver gang jeg skal knipse for tida. Så sletter jeg noen bilder og får knipset tilsvarende nye. Men før feriestart bør kameraet være preppa for gyldne øyeblikk, så minnekortet bør tømmes. Så kan bildefilene ligge på pc'en sammen med de andre bildefilene fra siste halvår, de som man flere ganger har tenkt man burde overføre til fremkalling, men som fortsatt av en eller annen grunn ligger der. Ikke ligger de særlig trygt heller for har noen tatt back up i det siste? Neppe. Og det er også derfor de samme bildefilene også ligger på kameraet og fyller opp plassen...

Mannen forbereder seg han også. Han sitter med nesa i reisehåndboka og kartene og koser seg med å legge opp spennende utflukter for hele familien. Det er Mannen veldig god på. Så Madamen lar han få gjøre det Mannen er god på og gleder seg til å være med på biltur.

Sånne reisehåndbøker inneholder gjerne noen sider med nyttige gloser på det lokale språket. Dette er gloser jeg sjeldent får bruk for. Særlig nyttig er det ikke å kunne spørre om prisen; quanto costa, når man ikke forstår tallene man får til svar. Siden det får være måte på hvor mye man skal forberede seg til en ukes ferie i Italia, har vi ikke gått på italienskkurs i løpet av vinteren. Vi får klare oss med engelsk og kroppsspråk. Det går nok bra.

Hm, hva mer? Ja, lading av kameraer, iPod, DS. Det skal det nok bli en råd med. Avbestilling av avis og post, eventuelt avtale med en nabo om å tømme postkassa.

Jeg hadde tenkt å ta med noen tips for selve pakkingen av kofferten. Det får bli en annen dag...nå er jeg sliten i hue. I mellomtida må du gjerne klikke deg inn HER for å se vårt reisemål.

Jeg kommer vel neppe til å annonserer akkurat hvilken dato vi forlater bopelen og jeg poster nok noen planlagte innlegg i mitt fravær....neppe nok til å lure potensielle tjuvradder, men likevel....Og om jeg får tømt kameraet, kommer det nok noen feriebilder her etterhvert.

Elisabeth


13 kommentarer:

 1. He he, virker som om du har det meste under kontroll. Du slipper jo å få noen til å måke snø og sånn.
  Gled dere - Toscana er flott!

  SvarSlett
 2. eh, ja det var jo ikke mindre hektisk.

  SvarSlett
 3. Helsetrygdekortene ligger sikkert på microbølgeovnen, der med PIN-kodene, vettu. Og får du ikke fatt i allergidop, skal jeg sende noen brett cetirizin til deg. Bergljot pillepusher stiller seg til disposisjon! Høres storartet ut med Toscana..... Sukk.

  SvarSlett
 4. Takk Bergljot, trygt å vite man har tilgang til en pillepusher....i tilleg til P-Pille Pia, he he. Og for ordens skyld, det er ikke helt Toscana, men nærmere Gardasjøen. ☺ Men flott og storarta skal det bli.

  SvarSlett
 5. Er imponert over kor mykje som skal ordnes til ein sånn tur, i tillegg til å skrive laaange innlegg om alt som skal ordnes ;)
  ..og alle dei ferdiglaga innleggene som du må ha klart.. Blir travelt for deg!
  Du må ha ein god tur uansett!

  SvarSlett
 6. Da tror jeg ikke du har glemt så mye, Elisabeth :-) God tur når du kommer til stykket :-)

  SvarSlett
 7. Å, så herlig innlegg!!!
  Er som å se familien vår. Jeg ordner alt det praktiske (sender evt avgårde mannen for å ordne noe som jeg har beskrevet i detalj hva han skal gjøre:-) og mannen leser reisebøker og er reiseguide:-)

  Klem fra størestepia

  SvarSlett
 8. Hi, hi, høres ut som om du har oversikten, Elisabeth:-) Vi drar jo omtrent like langt nordover som dere drar sørover, så vi slipper unna det meste av det du ramser opp. Til gjengjeld må vi tømme hele klesskapet, så vi er sikker på at vi har klær for ALLE årstider. Og, jada, har brukt både lue og votter på ferie i Nord-Norge før jeg. Vær glad du slipper det:-)

  Klem

  SvarSlett
 9. Jeg får følesen av struktur hos deg,dette har du gjort før :)
  Og skulle jeg kaste meg på en tur kan jeg ta sjekk listen inne hos deg :)
  For og sjekke at ingentig er glemt :)
  Ha en flott uke :):)
  Klems

  SvarSlett
 10. He,he denne huskelista skal printast ut og hengast på kjøleskapet! Takk for god hjelp til ferieplanlegging. Å gå rundt å hugse på ting er ein heil jobb i seg sjølv.
  God ferie!

  SvarSlett
 11. Gratulerer!
  Du har vunnet min solhatt give away!
  Send meg en mail på siri_ruud@hotmail.com, så avtaler vi nærmere:)

  SvarSlett
 12. Du er bare herlig du altså - skal si du har svsiesent orden på forberedelsene :))
  Og for et reisemål - DEN ferien håper jeg dere kommer lengre på en en bulk borti veien...det var kanskje ikke noe å rippe opp i...
  En fantastisk fin ferie blir det garantert, og du kommer nok til å sveve rundt i dine sandaler uno...due...tre... - hopp :)) - nei det der blir storveis Elisabeth :))
  Ønsker deg en vidunderlig uke!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 13. Sånn nå fikk jeg panikk for jeg har ikke begynt å tenke på slike ting ennå og vi reiser den 29. Men timen til fotpeleie med gelenegler og voksing av bein er bestilt + farging av ettervekst. Og da er jo det viktigste i boks

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...