søndag 17. oktober 2010

Innerst i skapet....

Det hender jeg får ånden over meg og rydder. Det skjer ofte rundt midnatt, sånn når man egentlig skal gå og legge seg....man skal bare se etter en sak først. Kanskje det finnes i den skuffen her..nei, men der var det forferdelig rotete, ikke mulig å finne noe som helst. Best å tømme hele skuffen. Og da må man rydde pent på plass. Og kanskje fant man det man lette etter.

Andre ganger blir jeg bare så oppgitt over rotet i et overfylt skap eller i en skuff, som ikke vil lukkes. Så da setter jeg i gang med ryddings, finner mye som kan kastes og ender vanligvis opp med et ryddigere skap eller en ryddigere skuff - som kan lukkes.

Her en kveld var det en kombinasjon av de to variantene. Det ene kjøkkenskapets nederste hylle fungerer som godteskap, matskap, papptallerkenskap og tydeligvis er det her vi oppbevarer påskeeggene, som sjeldent brukes om igjen, men som jeg ikke får meg til å kaste.

Og bakerst i skapet, hva finner man der? I tillegg til et hemmelig lager av voksendrikk? Jo, en uåpna pakke med Kung Oscars pepperkaker! Disse pepperkakene er de beste og sist jul var jeg på vill leting i alle matbutikkene etter herligheta. Uten hell.Så viser det seg altså at jeg har en hel pakke i min besittelse - innerst i skapet! Vurderer å bytte navn på bloggen nå, kjenner jeg.

I år blir det verdens beste pepperkaper til jul, håper ingen merker på smaken at de gikk ut på dato i 2003.

Elisabeth, med julebaksten i hus

20 kommentarer:

 1. Hmmmmmm.... jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg liker slike blogginnlegg eller ikke. For jeg har enmlig noen skap jeg også.

  SvarSlett
 2. Ha-ha-ha! Stikk nå for all del ikkje inn i eit skap! Forøvrig- sikkert greit å berre ha 6 "sorter" igjen... ;)

  SvarSlett
 3. Moahaha!!
  Akkurat det eg holde på med for tida og :o)
  Eg fant snop som hadde gått ut VELDIG på dato, samt forskjellig aent. Men jakta mi e ikkje øve...
  Har nemlig store planer om å endevende kvar ei skuff og kvart et skap. Guhu, så masse en har som en egentlig ikkje trenge gitt!

  Finfin søndag videre, med eller uten rot ;o)

  SvarSlett
 4. Ja, ja du kom iallefall ut av skapet med noko godt!

  SvarSlett
 5. Lurer på om jeg skal sende deg en boks av gårdens sirupssnipper midt i desember en gang. Da melder du kanskje overgang til en ny sort?

  Skap er nok et ømt punkt for mange. Til tross for at det her er flest skuffer på kjøkkenet så er det nødvendig med noen utgravninger innimellom.

  SvarSlett
 6. Du må jo ha kommet opp i en anselig mengde husmorpoeng.

  Det er herlig å se at også andre har diverse ting og tank slengende rundt på de underligste steder. Her i huset er det også en evig runddans med rydding.

  Klem

  SvarSlett
 7. Ha ha...innerst i skapet...kan lett misforståes til å ikke handle om pepperkaker eller rødvin!

  SvarSlett
 8. Herreguuud - det var liksom ikke det at pepperkakene gikk ut på dato I FJOR - men "bare" noen år siden??? *ler*
  Her i huset er vi av oppfatningen at tørrmat (og hermetikk) holder seg ufattelig lenge. Spis i vei og bånn apetitt!
  :o)

  SvarSlett
 9. Fniis! Greit å være tidlig ute med juleforberedelsene, nå kan du skryte på deg at du er i gang for leeenge siden :-)

  SvarSlett
 10. så der var du ferdig med julebaksten! Heldiggrisen! 2003 er da ikkje så lenge siden..?

  Og joda, eg har oppdaga "planlagt"-knappen. Eg er bare så dårlig på planlegging at eg ikkje så ofte får gjort innlegg klart før eg reiser... :/

  SvarSlett
 11. Innerst i skapet ville vært et utmerket bloggnavn, men kanskje ikke akkurat til din blogg...

  SvarSlett
 12. hehehe... dette høres unektelig kjent ut, har det med å finne på sånne ting jeg også like før leggetid, eller når jeg egentlig burde ha sovet...

  SvarSlett
 13. Ha, ha, det er godt det er flere enn meg som sparer på påskeegg som bare blir liggende som skapfyll:-)
  Kos deg med pepperkakene!

  SvarSlett
 14. Salige - julebaksten i hus allerede. Greit å overraske seg sjøl innimellom. Ikke tenk på at du har hatt den i hus i 7 år... Hvor dårlig kan egentlig litt mel, sirup og krydder egentlig bli?? Tror de går fint ned med litt kaffi attåt :)

  SvarSlett
 15. Haha. Utrolig rart. Jeg har akkurat i dag også funnet pepperkaker i et skap som ikke har noe som helst med mat å gjøre. Anno 2005. Rart hva vi sparer på. Innerst i et skap ;)

  SvarSlett
 16. Er det ikke utrolig hva vi gjemmer på du ;-) Sånn flaks for deg at du fant verdens beste pepperkaker da - den som leter den finner :-D

  SvarSlett
 17. 2003 du. . . . Humre humre. . . . Transfett lenge leve! De kakene skulle jo egentlig være i stand til å gå selv ut av skapet :)

  SvarSlett
 18. Jeg fant plutselig meg selv i samme sjauen på vaskerommet lørdag formiddag - rett før vi skulle avgårde. Og der fant jeg håndvesker på toppen av fryseren med den ene parfymen jeg har lett etter og der var alle kjøkkenklutene, medisinesken og jeg visste vi hadde hvitvask, og "et par andre ting". Godt å få det gjort.

  Ellers så baker JEG verdens beste pepperkaker som kommer for salg etterhvert. Hjemmelagete etter tipptipps oppskrift.

  SvarSlett
 19. Ha ha! Takk for herlig innlegg hvor skjelettene, hvertfall påskeegg og pepperkaker, tas frem i lyset!!!!!

  Forfriskende å se normale skap i blogverdenen!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...