mandag 18. oktober 2010

På vennskapskurs

Når jeg setter i gang prosjekter så gjør jeg det skikkelig. Som da jeg bestemte meg for å mure et blomsterbed. At jeg aldri hadde tatt i ei mureskei og ikke ante hva mørtel var, stoppa meg ikke. Så jeg lånte bøker på biblioteket og søkte kunnskap på nettet. Og mur blei det.

Nå har jeg jo fått meg symaskin og den må jeg lære å bruke skikkelig. Jeg vil vite hva knappene på den heter, jeg vil kunne bytte nål, jeg vil vite hva de ulike sømmene heter og brukes til og jeg vil kunne sy i en glidelås. Det siste framstår for meg som noe veldig utfordrende. Det og for.

Så, nå har jeg vært på kurs, sykurs. "Bli venn med symaskina", het det. Jada, et intensivt helgekurs for å bli venn med symaskina mi. Jeg tok med maskina og så skulle vi ble venner. Sammen med andre jenter med sine maskiner, som de skulle bli venner med. Og vi ble venner, både med maskiner og jenter. Jeg er litt usikker på om maskinene ble venner seg imellom, men det skulle ikke forundre meg.

Så har jeg sydd denne:Legg merke til at her snakker vi både APPLIKASJON og FOR!
En eksklusiv pose, får vi kalle dette, bør kun brukes til eksklusive saker....som diamanter og ekte perler. Eksklusiv også med tanke på at jeg brukte en hel dag på den...

Men på veien har jeg også lært vaffelsøm og fransk søm (også kalt underbuksesøm), hvordan sy på skråbånd på enklest og penest måte, hvordan justere mønstre, hva "trekk sømmen ut mot ermet" egentlig betyr samt flere gode råd og tips.

Broderisømmen nederst på den eksklusive diamantposen er sydd på en av de andre  kursdeltakernes maskin. Hun hadde lagt en tusenlapp mer enn meg i symaskinkjøpet og fått noen supre sømmer. Jeg trodde min maskins 12 sømmer ville være nok for en glad amatør som meg, men jeg kjente et stikk av misunnelse der, gitt. Det er vel det som blant båtfolk kalles fot-syken, at man stadig må kjøpe seg større båt enn hva naboen har...i dette tilfellet symaskin. Hvor mange fot kan egentlig en symaskin bli?

Og når man er samla sånn, en liten gjeng symaskinførere,  lar man seg rive med av all skapergleden for her ble det sydd både skjørt, bluse og toalettmappe med for og glidelås. Og da mister man litt gangsynet sjøl og tror man kan klare alt.....og plutselig har man kjøpt seg nydelig stoff, mønster, glidelås og bånd og er bevisstløs i gjerningsøyeblikket og setter i gang med et stort prosjekt.

Et prosjekt som man føler presset om å fullføre siden det var medbloggere tilstede og disse vil muligens begynne å etterlyse kreasjonen og husmorpoengtildeling etter en stund. Selv om den ene blogger'n, sømlærerinna, påsto jeg har en mulighet til å skylde på dårlig pedagosisk opplegg om jeg ikke kommer i mål med prosjektet.

Ja jeg må få skryte av lærar Fru Storlien som med tålmodighet verdt en stor medalje hjalp oss symaskinvennene in spe. Og om hun syntes vi var en smule håpløse som ikke klarte å sy rett eller sette nålene ritkig vei, så viste hun det ikke. Egentlig tror jeg ikke hun er så opptatt av hvilken vei nålene sitter... For lærar Storlien er opptatt av syglede og om jeg er fornøyd med mine "cirka-mål" og "cirka-sømmer", så er lærar Storliens oppgave fullført.

Og det kan jeg høyt deklamere; Jeg har hatt det gøy, jeg har mestret, jeg har skapt, jeg har følt glede ved å sy! Takk!

Og skulle det dukke opp et symaskinvennkurs i regi av Norges Husflidslag nærheten av deg, så anbefaler jeg å melde deg på - om du også har en maskin å bli venn med.

Husmorpoeng: 2 for å i det hele tatt vurdere å melde seg på kurs + 3 for å faktisk melde seg på + 7 for sømarbeidet på kurset + 1 bare fordi jeg har vært med selveste Norges Husflidslag =13 poeng.

Elisabeth

25 kommentarer:

 1. aldri dumt å få nye venner!
  Nå gleder jeg meg til se hva du og din nye venninne kreerer sammen.
  Klem Igi

  SvarSlett
 2. Høres lurt ut med vennskapskurs :-) Posen din ble KJEMPEFLOTT :-)) Jeg begynte med en 12 søms maskin - og etter noen år bytta jeg til en 60 søms maskin (utgjør noen fot det?!). Nå ønsker jeg meg overlockmaskin, for jeg innbiller meg at jeg da kommer til å bli kjempeflink til å sy klær :-P Skjønner at du virkelig har funnet 'sygleden' nå, og gleder meg til å se alle de lekreste kreasjoner du kommer til å sy til din datter :-)

  Og så mange husmorpoeng som du fikk da - grattis :-) Jeg har litt lyst til å kopiere den jeg (til hjemmebruk ja). Hvor mange poeng fortjener jeg f.eks for å ha raka hagen UTEN at gemalen har bedt meg om det?

  Ha en flott kveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 3. eh, fransk søm-underbuksesøm-fransk åpning, eller? SYR man det? Lykke til med fortsettelsen av vennskapet. ;)

  SvarSlett
 4. jeg tror symaskinene koste seg på kveldstid! Det så ut som om de stod litt tettere når vi kom lørdag morgen enn fredag kveld...Takk for pene ord og en veldig hyggelig helg! jeg ble så inspirert at jeg har lovd frøkna i huset pose til skiftetøy, noe hun var helt enig i at hun trengte.

  SvarSlett
 5. Jøssenammen!! Velfortjente husmorpoeng! Forventer syerier som perler på snor heretter... :)

  SvarSlett
 6. Åååå! Det er så gøy å lese om din gryende syglede!!! Jeg var der selv for ca tre år siden, veldig nybegynner og usikker på om dette var noe jeg kunne få til! Nå kan jeg ikke forestille meg et liv uten symaskiner, diiigert stofflager og ikke minst en mengde syglade nettvenner!!! Om du ønsker masse inspirasjon og kunnskap bør du melde deg inn på sykroken.no- en fantastisk plass å møte likesinnede!!

  Nå er det virkelig på tide at min egen sytørke tar slutt!! har det jo ikke sååå travelt med flytting hele tiden!! Men har faktisk fått klippet ut en veske forige uke, så det er håp! :-)

  SvarSlett
 7. Oj, oj, jeg gir meg ende over! Så flink du har vært! Nydelig pose du har sydd! 13 velfortjente husmorpoeng til deg:-)

  SvarSlett
 8. Det er gøy å sette i gang med nye ting slik, og gjøre det skikkelig! Jeg synes du er flink, jeg! Og tipper Fru Storlien er en suveren lærer!

  SvarSlett
 9. Du skrev med sånn en entusiasme at jeg jammen fikk lyst på et slikt bli-venn-med-symaskina-kurs selv!

  Nå gleder jeg meg til å se hva du kan trylle frem av fantastiske kreasjoner og annet som kvalifiserer til enda flere husmorpoeng. 500 poeng før man vet ordet av det?

  SvarSlett
 10. 13 poeng var da beskjedent! Det her fortjener en hel bøtte med poeng føler jeg!
  Imponert, både over innsats og resultat!
  Inspirerende er du og gitt; jeg skal søtten meg sjekke om det kommer et lignende kurs her i hovedstaden. Vil gjerne lære mer enn det som sitter igjen fra håndarbeidstimene fra ungdomsskolen...
  (tre tråd med andre ord).

  Jeg ler forøvrig fortsatt av "Sex-pack"!!! Lovely altså ;)

  SvarSlett
 11. Epla next? Dette her var imponerende! :)

  SvarSlett
 12. Dette var imponerende, ja! For og greier!

  SvarSlett
 13. I jøssenavn! Det var da en flott pose! Og mange velfortjente husmorpoeng! Jeg er imponert. Gleder meg til å se resultatet av flere syprosjekter :-)

  SvarSlett
 14. Vel, vel, vel, ser man det! Skjønner at du har gatt det gøy - det er det viktigste!

  SvarSlett
 15. Jeg er svært imponert! Selv har jeg en gammel, men god! symaskin som veier et tonn. Den er så tung å dra fram at jeg bare gjør det i nødstilfelle. Så jeg gleder meg til jeg får hobbyrom! Eh... HVIS jeg får hobbyrom... Gleder meg til å se fantastiske kreasjoner med fôr og applikasjoner! :o)

  SvarSlett
 16. Flottings arbeid!
  Jeg ønsker meg symaskin...vi hadde sikkert blitt venner...

  SvarSlett
 17. Det høres ut som et supert kurs! Og selv om jeg er godvenn med maskina mi, og har vært det i flere tiår, så kunne jeg faktisk tenkt meg ny maskin med flere sømmer jeg også...

  SvarSlett
 18. Jeg kunne definitivt trengt et lignende kurs!

  SvarSlett
 19. IMPONERT, både fordi du har deltatt på kurs for å lære mer og for at du tydeligvis har funnet en venn i symaskina;-D Velfortjente poeng, igjen;-)

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 20. Jeg kranglet lenge og vel med min gamle Singer her om kvelden... Så da lagde jeg et hjerte med ståltråder (i forskjellige tykkelser) og perler i stedet. Og hang det i en snor. Også slang jeg på et plastprisme i midten... Alt mens jeg forbannet mitt nye uvennskap med Singer'n.
  Men så - dagen etter - satte jeg meg ned med den igjen. Vi (jeg) fikk snakket ut om våre (mine) følelser, og så starta vi på ny frisk!
  Så nå har jeg to vimpler ferdig sydd - med rett-fram-søm, og resten av stoffene til det som skal bli en hel rekke av vimpler - ligger klare og venter på saksa. Så nå skal jeg snakke med saksa også og høre om den vil være vennen min!

  Superfin pose du har laget, Elisabeth! Og velfortjente, beskjedne husmorpoeng!
  Det er kjekt å lære noe nytt - og å like det man lærer :D
  Gleder meg stort til å se mer!

  Ha en trivelig tirsdag :D

  SvarSlett
 21. Na ble jeg imponert! Har lenge tenkt a melde meg pa kurs her i byen, men jeg foler jeg trenger en ny maskin. Den jeg har er billigste variant kjopt pa en matbutikk (!), men den gjor de veldig enkle jobbene jeg har satt den til. Har jo veldig lyst pa en slik broderimaskin.... vi far se hva nissen har med ;-)
  Kurs er i allefall nyttig og lurt!

  vel gjort og grattis med alle husmorpoengene!

  klem mette

  SvarSlett
 22. Så gøy at du har vært på sykurs!!
  Og posen ble jo utrolig fin!

  Skulle ønske det var kurs i nærheten av meg da jeg begynte å sy, men den gang ei. Så din læringskurve har nok vært betydelig større enn min var i starten:)

  SvarSlett
 23. Flinke jenta si! Virkelig verdt husmorpoengene sine ja. :)
  Bruk både stoffer, glidelåser og bånd med stor glede, og til hva du vil du. Hjemmelagde ting skal ei heller se ut som det kommer rett fra fabrikken, så strål med de sømmene du tråkker deg frem til. De er forresten misunnelsesverdige rette og flotte, bare så du vet det. ;)

  SvarSlett
 24. Det var litt av et vennskapskurs!
  Der sku jo eg og vore med :o)
  Skikkelig flott resultat, og det e nok det viktigaste å få glede ved å sy ja. Dessuten gjørr jo som kjent øvelse mester, så det blir nok stadig bedre tenke eg ;o)

  Lykke te videre!

  SvarSlett
 25. Elisabeth, det var kjempehyggelig å møte deg på kurs! Vi gjorde store fremskritt takket synes jeg. Stor takk til Fru Storlien.

  Vi kommer til å bli så flinke! Tror du ikke? Ti kjoler innen neste oktober?

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...