tirsdag 19. oktober 2010

McDonalds-leke med oppholdstillatelse

Fra tid til annen tyr familien innerst i veien til McDonalds. Vår lokale "Mækkærn" er blitt pusset opp og redesignet og framstår nå faktisk ganske så lekker i lilla og tre. Det vil si om man sitter med ryggen til disken, den er fortsatt glorete rød og gul.

Men nå skulle det ikke handle om interiøret på "Mac Dooo", som  en fransk ungdom ville sagt. Det var disse lokke-lekene som skulle vies spalteplass. Alle unger vil ha Happy Meal, Trollet intet unntak. Og hva følger med det glade måltidet? Jo, en ubrukelig plastleke!

Det er figurer med ulike egenskaper som er ment å underholde, det er vannpistol, radio med fire toner....leker som bare ligger og slenger eller fyller opp skuffer, bokser, kurver og skap.
Plastleker som på merkelig vis forsvinner fra barnerommet mens barnet er bortreist........hysj.Derfor en gledelig melding: No more plastic fantastic! Nå følger det en bok med hvert måltid, Ihvertfall i en periode. Bøker liker vi. Bøker forsvinner ikke mens barnet er bortreist. Bøker har fast plass i bokhylla.
Og dermed ble det litt mer spiselig på McDonalds.

Ja, vi har vært der to ganger de siste ukene....eller far og datter mens mor har vært borte.

Elisabeth

15 kommentarer:

 1. Enig med deg, bøker er ti ganger bedre enn plastikk. Kan love deg at det har blitt kastet noen poser med boss (les Mac-leker) i løpet av de siste årene..

  Det ligger en award til deg på bloggen min til deg, vel fortjent. Gjør hva du vil med den, behold den eller gi den videre!

  Klem

  SvarSlett
 2. MYE bedre med bøker i pakken enn en av de der hersens plastlekene :-) Det har blitt kastet noen av dem oppgjennom årene - og merkelig nok blir de aldri savna heller ;-)

  Ha en fin bokkveld og klem fra Siv

  SvarSlett
 3. Ja eg har sitt på reklamen at d sko ver bøker m så eg har faktisk tenkt at m og sko ta oss ein tur nå:) E helr isje någe fan av di legene så vanligvis fylle m, e jo rett å slett någe drid.... mn eg pleie då å senda di t romania, for ungar der har nok isje så mye å lega m, så der e di sikkart kjempekjekke:)

  SvarSlett
 4. Jeg sitter enda å koooooser meg med den plastikkubåten jeg (eventuelt Loke) fikk på McDonalds en gang i fjor... Den har sånne bilder av fisker inni... Hva heter egentlig den dingsebomsen der... Hmmm.

  Men ok, bøker er også greit...

  SvarSlett
 5. Noen ganger slår de til med ålreit "tilbehør", ja. Men som regel er det den plastdriten. (Nå tenker jeg på lekene, ikke maten)

  SvarSlett
 6. Hm. Det var da slettes ikke verst! Kanskje det blir McDonalds på barna en gang i helga da :)

  SvarSlett
 7. Har kasta eit par kilo av den plastskiten, ja!

  SvarSlett
 8. Vi var faktisk i går, og fikk Mamma Mø bok. Helt topp (dette var på Mariero/Stavanger).

  SvarSlett
 9. Vi fikk også Mamma Mø i går, og fireåringen var i ekstase. (Jeg var også nesten det.) I dag spurte hun om vi snart kunne gå ut og kose oss med øyedoktor (=optiker) og Mc igjen snart, bare hun og jeg. Lett å glede er hun hvertfall.

  SvarSlett
 10. Dersom du allikevel skal ta vare på disse lekene er det et godt tips å holde dem samla. I en skoeske, f.eks. Da blir det mye morsommere å leke med dem, og esken kan tas fram en gang i blant. Men bøker, det liker vi mye bedre!

  SvarSlett
 11. Nå er det jo VELDIG sjelden vi setter våre bein på McDonalds (kremt, kremt), men applaus herfra for bøker istedet for plastikkdrit!

  SvarSlett
 12. Ja, hurra for bøker i Happy Meal!!
  En evighet siden vi hadde vært der sist nå, men jammen ble det to besøk på litjtuppa nå den siste uka. Får håpe de fortsetter med mer fornuftige leker!
  Nattaklem fra Barbro
  (som akkurat oppdaget at den lange kommentaren jeg skrev til bokinnlegget ditt av en eller annen merkelig grunn ikke har blitt noe av...kort fortalt: hold ut, Hjemkomsten BLIR bra - og Ut og stjæle hester= oppskrytt, deprimerende møl ;))

  SvarSlett
 13. Hehe, og så kom jeg plutselig på at det kanskje var på den kalde sjokoladen jeg kommenterte ja....vi skylder på klokka, jeg får kanskje komme meg i seng?? God natt ;)

  SvarSlett
 14. Bok på i Happy Meal? Bra idé. Riktignok er vi ikke ofte på Mac'ern, men dette letter litt på samvittigheten når Mammaen bare MÅ tilfredstille trash-mat behovet en gang i blant.

  SvarSlett
 15. Min Maiken velger faktisk å slippe å gå på Mækkærn. Så sant hun ikke skal få is. Da vil hun gjerne på Mækkærn, for softisen der er god. Men maten vil a ikke ha. Og det er helt i orden for meg. :)
  Men jo... Heller bøker enn søppel (for det er det hæppimil-lekene blir til)... :D

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...