søndag 10. oktober 2010

Sliten forbruker

Rett etter sommerferien ble jeg oppringt av TNS Gallup og jeg svarte på noen spørsmål om mediabruk. Hvor mange dager de siste sju har du -sett tv, -lest følgende aviser, -besøkt følgende nettsider?

Veldig ugunstig tidspunkt å spørre meg på siden jeg akkurat var kommet hjem fra en uke på en campinghytte i Finnmark uten tv, radio eller nettilgang. Så jeg svarte jo ærlig, at nei, jeg hadde kun sett tv de siste tre av sju dager.....mot normal sju av sju.

Deretter gjorde jeg kunststykket å takke ja til å være med på en større forbruker- og mediaundersøkelse og jeg skulle få sendt et skjema i posten. Jeg synes det kan være artig å være med på markedsundersøkelser, særlig fokusgrupper, nysgjerrig og taletrengt som jeg er. Så jeg har vært med på fokusgrupper og diskutert alt fra Cola-reklamer til forsikringsselskaper og gått gladelig derifra med et ferskt gavekort på 5-600 kroner.

Jeg skal forresten være med på en fokusgruppe igjen om et par uker, denne gangen i jobbsammenheng, altså på andre siden av enveisspeilet. Ok, da, det er ikke et enveisspeil, men et takkamera og vi sitter i naborommet og observerer. Det blir spennende, har alltid lurt på hvor gode de kameraene er.Men tilbake til undersøkelsen jeg som forbruker sa ja til å være med på. Noen dager senere fikk jeg noen papirer i poten. Å hellig makaronni, det var ikke få sider! Blekka var på størrelse med en lærebok i "Markedsøkonomiens utvikling".

Vel, jeg begynte friskt og svarte på hvilke ukeblader jeg hadde hørt om, hvilke jeg hadde lest siste 12 måneder, om jeg var meget, litt interessert, litt uinteressert, meget uinteressert i å lese om utenriks, innenriks, idrett for barn, musikkomtale, reiser, personlig økonomi - you name it.

Puh, det tok på kreftene så jeg tok ofte pauser. Etter seks uker kom jeg til side 64, etter å ha svart på om jeg kjente til, hadde prøvd, foretrakk kaviartyper, kjøttpålegg, påleggssalater, sauser, dressinger med mer, og der sto det "Du er nå over halvveis i skjemat, ta deg en liten pause"......Øh.Deretter ble det litt bedre for jeg kom over til brun- og hvitevarer og litt færre kryss ettersom jeg kun skulle svare på om jeg kjente til, hadde planer om å kjøpe, ville vurdere, hadde i husstanden for eksempel 13 ulike tv-merker. Så om jeg ikke kjente et merke og heller ikke hadde planer om å kjøpe, trengte jeg ikke vurdere det spesifikke merket heller.....Men jeg er en dedikert og pliktoppfyllende forbruker, så jeg kvessa kulepennen og fortsatte. Og det var mer om kjøpesentre, biler, banker...

Og hvor mye har forresten husstanden brukt på bensin, forsikring, gull, sko, klær, støtte til humanitære formål siste 12 måneder?

Og hva er din, din far, din mor din ektefelles høyeste utdannelse? Ja, alt dette vil Gallup vite. Og mer til.

Kryss, kryss, kryss og kryss.

Gallup har begynt å ringe og etterlyse blekka fra meg. Jada, jada, det kommer, det kommer.

Det aller siste spørsmålet var "Hvor lang tid brukte du på å besvare skjemaet?". He he, jeg satte et stort kryss på det siste svaralternativet "mer enn 4 timer".

Nå håper jeg at jeg er en av de heldige som blir trukket ut som vinner av en av de reisegavesjekkene de lokker med. Uansett blir det dårlig timebetalt..

Elisabeth, sliten forbruker

18 kommentarer:

 1. Har aldri hørt om større undersøkelse!! Visste ikke at det fantes så stor undersøkelse en gang.. Hehe:) Er du litt lei av undersøkelser ? Det har du all grunn til å være! Men det var bra gjort av deg da!! :)

  Klem!

  SvarSlett
 2. Haha, artig... Husker med skrekk og gru for en tid til bake da vi begge!=S takket ja til en slik undersøkelse.. Så satt vi her da, med hver vårt undersøkelsehefte, like tykk som ikeakatalogen;P Lover deg at vi sa nei når de ringte noen uker etter de var sendt, inn å spurte om de kunne sende en til;)

  Godt jobba! Sikkert mange som "bakker ut" når de ser størrelsen!
  Ha en fantastisk søndag:)

  SvarSlett
 3. Jeg hadde en sånn en i hus, jeg og. Men tror jeg aldri ble ferdig...

  SvarSlett
 4. Yikes! Det var undersøkelsen sin, det! Du fortjener en påskjønnelse, det er sikkert!

  Har selv en påminnelse fra Norstat i innboksen min. Om at jeg i et øyeblikks svakhet takket ja til å ta del i nettundersøkelser på panel.no. Huff, kjenner ikke at jeg orker.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Huff, jeg og var så dum å si ja til en slik en gang:(
  Jeg ble ferdig etter en stund riktignok, men husker purrebrevet som gjorde at jeg følte meg forpliktet ovenfor stat og fedreland og etterpå så jeg ikke noe hverken til takkebrev eller premie så for meg var å ble det første og siste gang ;-D

  Ha en skjemafri dag!

  Klem fra Grete

  PS:Jenta di har skjønt det, til siste slutt er det mamma som får det siste ordet;-D

  SvarSlett
 6. Jeg svarte på en sånn da jeg var ca 20 år. Og vant reisegavekort på 10 000!!! Første og sikkert siste gang i mitt liv at jeg vant noe som er verdt å vinne :) Tvi tvi for deg også!

  SvarSlett
 7. Ja du, här i sverige vinner man inget på undersökningar...trist.
  Jag blev mycket förtjust i dina stövlar och regnjackan...

  SvarSlett
 8. PUH! Skjønner godt at det gikk litt mer enn 4 timer på å besvare den blekka der ;-) Det er artig å være en av dem som har uttalt seg i statistikken, men det får da være måte på alt hva de skal vite....

  Ha en trivelig og skjemafri søndag og klem fra Siv

  SvarSlett
 9. Jeg har vært borti noe lignende, men ikke så omfattende. Her hadde nok blekka gått rett i bosset (papirgjenvinning må vite) bare jeg hadde sett antall sider.

  Mange ganger har jeg bl.a. lurt på disse altenativene vi kan krysse av på. Litt interessert, svært lite interessert, ikke interessert osv. osv.

  Det hender det ramler inn slike ting på mail, og jeg sletter før jeg har lest ferdig. Tror neppe det ville gitt meg noen gullgruve.

  Klem

  SvarSlett
 10. Har EIN GONG vore med på sånn undersøkelse eg også, og har alltid takk NEI til sånnt sidan!

  SvarSlett
 11. Så var det endelig tid for en bloggerunde igjen. Tida flyr!
  Jeg er med i TNS Gallup-panel på nett, og ble det etter å ha mottatt en slik forbrukerbibel fra dem som du har. Samler masse poeng som kan tas ut i alt fra muumin-boller til hårfønere. Kjekt!
  Og kjekt var det også med bursdagspresangen til Trollet. Så smart!!!
  Håper feiringen har gått bra!

  SvarSlett
 12. Uff, en slik fylte jeg også inn for et år siden. Tenkte det var greit å ha noe å gjøre mens jeg ammet...hahaha;o)
  Jeg ble ferdig, men vant ikke en skit. Håper det beste for deg!

  Jeg skal forresten på en slik gruppesamtale til uka. Synes sånt egentlig er ganske stas! Hyggelig samtale, litt servering og grei betaling. Ikke dumt en gang i blant!

  SvarSlett
 13. Starkkars! Høres ille ut!
  Jeg svarte og ja til å være med på noe sånt en gang. Da var det "bare" noen sider om bil fikk jeg vite.

  Da var de godt over 30 sider. Med spørsmål som: "Hva koster en Fiat?" og "Hva koster bildekk?" Æh.... Like dumt som å spørre "Hva veier en fisk?" *lol*

  Krysser fingrene for at du skal vinne reisegavesjekk! Det er vel fortjent! :)

  SvarSlett
 14. Herregud, jeg har forsøkt å svare på denne undersøkelsen jeg også. Men kom aldri i mål, og tilslutt skjønte TNS Gallup at løpet var kjørt. Skjønner godt at du er sliten!

  SvarSlett
 15. Ha ha - minner meg om at jeg egentlig er med i den "mor-barn-undersøkelsen" som jeg takka ja til, da jeg fant ut at jeg var gravid. Jeg fylte pliktoppfyllende ut de skjema jeg skulle. Rigga meg til med kaffe og matpakke og kryssa i vei. Alt var enkelt, helt til tvillingene kom: da ble det litt mer arbeid - siden jeg måtte fylle ut 2 like skjema (!). Jeg fullførte de første to rundene, etter at ungene kom. Men den siste blekka .... Gud bedre - med 2 toåringer og alt annet - og 2 sånne jeg skulle krysse ut... Beklager. Ikke tid! Eller mulig ikke prioritert, for å si det sånn. Og det verste er, at jeg har dårlig samvittighet....

  SvarSlett
 16. Stakkars, slitne forbruker!
  Tydeligvis et voksent stykke arbeid du har lagt ned der.
  Egentlig litt overraska øve at det ikkje var lagt inn flærre pauser eg... ;o)

  SvarSlett
 17. Imponerende stykke arbeid - du er sikkert den eneste som har kommet deg gjennom!

  Jeg også svarer på slike - mest på nett. Rampanel of Aftenposten - men hallo, ikke begynne å purre på om jeg har lest A-magasinet lørdag formiddag...!!!

  MoBa er jeg også med i - men når ungen er tre husker jeg virkelig ikke merke på Omega-3 jeg tok mens jeg var gravid - om jeg tok noe... så forresten jeg bøle tilbudt en blodprøve der nå - det var i forb med svineinfluensavaksinen... jaja - slår vel til.

  SvarSlett
 18. Jeg svarte også ja til akkurat det samme for noen år siden. Holdt på noen dager og fikk en pastilleske og en kulepenn som takk. Vant jo selvsagt ikke reisegavekortet. Lurer egentlig på om noen vinner det?

  Etter at jeg hadde sendt fra meg prosjektet, så var det heller ikke fred å få. Da skulle jeg plutselig delta på alle slags undersøkelser også via nettet. Nei takk, det gidder jeg rett og slett ikke. Undersøkelsen var altfor lang og altfor dårlig "betalt". Ble helt kvalm bare jeg så navnet på firmaet...

  Har tidligere vært med på andre tester og da har vi fått gavekort på et fast beløp, samt at det var litt morsomt å prøve produktene. En gang fikk jeg faktisk teste en ny Mercedes modell. Riktignok måtte jeg ha med meg en superkjekk fyr fra Mercedes, men det var ikke akkurat noe minus...

  PS! Har forresten lagt deg til som følger via Bloglovin.

  Kari :-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...