søndag 3. oktober 2010

Stirring og snurring

Noen ganger mener Mannen jeg sitter for mye med nesa i pc'en. Ja, det har han nok rett i og særlig da jeg fant denne siden med den snurrende dama.Om du ser at hun snurrer mot venstre, altså MOT klokka, så er din venstre hjernehalvdel mest aktiv. Om du derimot ser en dame som snurrer mot høyre, så er du mest prega av din høyre hjernehalvdel.

Venstre betyr at du er logisk og analytisk, høyre at du er mer kunstnerisk og drømmende og full av ideer.

Vel, først så snurra dama til venstre og jeg tenkte det var håp for meg når det gjelder å hjelpe Trollet med matteleksene i åra som kommer. Og jeg kunne overhodet ikke forstå hvordan noen kunne oppfatte at den dama snurra mot høyre, hun var helt åpenbart venstrevridd.

Men så skjedde det noe rart. Jeg gløtta opp på Mannen eller tv'en eller noe og da jeg titta ned på den snurrete dama så hadde hun nok blitt litt svimmel og bestemt seg for å skifte retning, for nå snurra hu mot høyre! Hva?

Så da var jeg plutselig blitt rene dagdrømmeren og klar for en kreativ karriere. Hm, skulle jeg kanskje satse på storproduksjon av artige oljemalerier? Det er visst mulig å livnære seg på slikt, bare man er villig til å duppe i Hudson River med stjerten i været eller brenne sin egen kunst på et skjær.

Og mens jeg satt der og drømte, så snudde dama igjen, nå mot venstre. Et tydelig tegn på at jeg ikke burde satse på en kunstkarriere. Ja, ja, like greit, jeg er ikke spesielt glad i lange flyturer og da slipper jeg den lange turen til til New York. Ikke trenger jeg finne meg en gal filmende venn som forguder meg og alle kvinners skjød heller.

Men, tilbake til den svimle dama. Hvilken vei snurrer hun? Min teori er at det er filmtriks og at hun bytter side sånn hvert tiende minutt eller noe. Så nå sitter jeg her med nesa i pc'en i forskningens ånd og Mannen finner på andre ting. Fotball på tv for eksempel.

Faderrullan, der svinger a mot høyre igjen - jeg blir gal!God (svimmel) søndag!

Elisabeth

33 kommentarer:

 1. Hehe! Du får det sagt..
  Her svinger hun definitivt mot høyre så langt, men jeg kjenner ikke noe umiddelbart behov for å finne meg en gal opphengt filmende venn, sprette rundt naken og brenne bilder på skjær av den grunn. Litt champagne og deiiiilig mat hadde ikke vært helt feil da...

  SvarSlett
 2. Venstre her, kun venstre. :) Du får tolka det som du er eit multitalent innan alle retningar. ;) Kanskje du kan mala matematiske formlar eller noko?

  SvarSlett
 3. Ha, ha, skjønner hva du mener:-) Her snurres det i begge retninger i ett banka kjør. Det sto at du kunne bestemme hvilken vei hun skulle snurre ved å bruke høyre eller venstre halvdel, og det funker faktisk. Er det mulig??

  SvarSlett
 4. Nei, Barbro - hun snur! Forst til venstre og sa plutselig mot hoyr og sa mot venstre igjen.

  tror jeg ma oynene fra pc'en og finne pa noe annet idag....

  ha en fin sondag!
  klem Mette

  SvarSlett
 5. Og hvorfor kalte jeg deg for Barbro....???? Se! Na har jeg sittet for lenge foran PC'en....

  SvarSlett
 6. Hei...jeg har nå hatt samme opplevelsen som deg med at jenta snur retning støtt...så i følge forklaringene på siden så er vi da like gode på begge hjernehalvdeler...det er jo flott...du er kanskje litt kapphendt som meg også, så da sier det seg selv...
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 7. Hittil berre venstre her. Må stirre litt til, eg er no ikkje heilt dau på den andre halvdelen vel? Huff, eg vert veldig populær i dag; Får-i-kål til middag og stirring i dataen....

  SvarSlett
 8. Nei, dette blir for mye for meg...Nå stirrer vi både jeg og mannen, og han ser at hun snur. Men det gjør hun da ikke!

  SvarSlett
 9. Den første kommentaren min forsvant visst - jeg ser at hun kun snurrer med klokka! Aldri i livet at hun snur! Grrrr! Nå har du fått meg hekta på den hersens dama...

  SvarSlett
 10. For meg går hun begge veier, men det overrasker meg ikke ;-D
  Blææh, den var ekkel ;-p


  Ha en snurrig dag!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 11. Sett 'a før. Snurrer begge veier. Prøver å snu henne med vilje, men det funker ikke! Hmf...

  SvarSlett
 12. Først snurret hun mot venstre, og det gjorde hun helt til jeg leste at hun kunne snurre mot høyre også. Jeg syns imidlertid det er lettere å se venstresnurringa enn høyresnurringa, selv om jeg ser den også, så jeg er nok mest venstrevridd av meg...

  SvarSlett
 13. Min dame snur bare mot venstre.

  SvarSlett
 14. Jeg ser kun at hun snurrer med klokka. men den beskrivelsen passa utrolig godt på meg også. Drømmer, er kreativ og snakker med hendene og helt klart varierende stemmeleie, i følge min mann :)

  SvarSlett
 15. Først høyre så venstre og så forsøkte jeg å få henne til å bytte men det gjorde hun ikke. Så da er jeg høyrevridd og det passer ikke så gødt men i morgen går hun kanskje andre veien... ikke noe filmtriks - det er jeg sikker på.

  SvarSlett
 16. Eller jo, det passet kanskje likevel... svimmel jeg.

  SvarSlett
 17. Først dansa ho både til høyre og venstre, i et minutt eller så.... Nå vil ho bare snurre med klokka. Like greit. Ville likt dårlig hvis det viste seg at jeg et blotta for kreativitet. Den trenger jeg!

  SvarSlett
 18. he he morsomt, men hun snurrer ikke for meg, ikke ennå ihvertfall. tror jeg må sjekke igjen seinere ;)

  SvarSlett
 19. Umiddelbart, sto hun stille. Fantastisk flink til å holde balansen, spør du meg. Hva betyr det? Hvilken hjerne tenker man med da?
  Etterhvert var det med klokka, altså høyre. Men om jeg vil skikkelig kan jeg se at hun kan svinges andre veien og. Men man skal vel ikke bruke makt?
  Artig!

  SvarSlett
 20. joda, hun kan snu, dette er forvirrende!

  SvarSlett
 21. Snurrer mot høyre hver gang :-)
  Klem

  SvarSlett
 22. Kuult, jeg digger sånt!!Hun bare snurrer med klokka hele tiden når jeg ser, noe som får meg til å undres på om den andre hjernehalvdelen min er helt DAU!Skal få Admiralen til å se med en gang han kommer hjem.
  Om jeg bare kunne fått henne til å stoppe, så kanskje hun hadde vurdert å snu?
  Kommer til å se på henne i hele kveld.....
  FIN søndag til deg!

  SvarSlett
 23. *smiler*

  artig innlegg, ønsker deg en fin høstkveld, klem til deg

  SvarSlett
 24. Pulverheksa som lydbok altså?? Er Ari Behn-parodien i den? (Eller misforstod jeg noe?)Dette høres interessant ut. Jeg skal straks få tak på denne her.

  SvarSlett
 25. Jeg får bare lære meg å svømme, for Hudson River...: Here I come!
  Dama svinger definitivt KUN med klokka - og jeg kan sette igang å brenne kunsten min med stjerten duppende over vannflata... Så da så!
  ...men når jeg sitter og leser litt nedover på sida med dama snurrende oppi kanten av nettleseren... Hva skjer så? Joda. Så lenge jeg ikke ser direkte på henne, så snor a seg unna og spinner mot klokka. Men med en gang jeg retter blikket mot henne igjen, så ser jeg ikke det minste lille snev av avvik... Da er det kun med klokka igjen!
  Så jeg oppsummerer og konkluderer med at jeg er en gestikulerende, kreativ, dagdrømmende sjel med logisk sans når jeg er totalt ufokusert. ☺ ☺

  SvarSlett
 26. Nekter å gå inn og se på henne nå, for jeg har vært litt opphengt i henne tidligere. Da spant hun først den ene veien en laaang stund, men så snudde det. Frem og tilbake er like langt, og damen snurret til høyre og venstre i hytt og pine. Enten er vi splitter pine gale, eller så er det vi som er riktige. ;)

  SvarSlett
 27. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 28. hehe eg såg bare på bilde fyst, mn når eg jekk inn å såg der hu faktisk snurra så va d jo mod høyre! kan isje forstå at d går ann å se någe aent, hehe;) å d e litt rart då for eg e veldi logiske å alt d der sto om venstre hjernedel og! hmm merkeligt dette her... glede meg t å visa hu t mannen;)
  klem:)

  SvarSlett
 29. Jeg ble sannelig sittende selv, men jeg var tydeligvis høyredominert for hun gikk som klokka hele tida:D...trodde da virkelig jeg hadde noen analytiske evner....:D
  Ha en flott dag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 30. Kun til høyre her....som forventet. Jeg er så kreativ atte! :)

  SvarSlett
 31. Kun venstre... Og jeg som har en kreativ jobb som selger.... Hmmmmmmm

  SvarSlett
 32. Vel, gikk inn igjen etter å ha kommentert her: KUN høyre. Makan!

  SvarSlett
 33. haha..morsomt innlegg.:-) snurrer både og.:-)

  ja lilla er popis..og jeg er jo egentlig ikke noe "lilla" av meg, men du vet..påvirket, påvirket, påvirket..så ja, syntes det er kjempefint..Plutselig.:-)

  en fin dag til deg.:-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...