lørdag 30. oktober 2010

Design og funksjon

Det er lenge sida denne t-banestasjonen i Oslo ble pussa opp. I fire år var jeg forbi her hver arbeidsdag og jeg betraktet "utsmykkingen" og funderte.

Jeg funderer fortsatt. Ja, ikke det at jeg har fundert hver eneste dag i mange år, men jeg funderte i hvertfall nok en gang her om dagen da jeg igjen befant meg på denne stasjonen.

Der det en gang fantes benker, nedtagga og skåret i, kom det i stedet mer fancy installsjoner da stasjonen ble pussa opp, eller pynta på, vil jeg kalle det, altså for mange år sida.

Hvordan er det meningen man skal bruke denne? Det har jeg fundert på. For denne oransje plasten skal vel brukes på noen måte? Når man fjerner en benk som kan sittes på og setter opp dette, så er det da vel rimelig å forvente at det skal oppfylle samme behov, altså være noe å hvile seg på?Men hvordan skal man klare det? Som veskehylle er den grei, men det eneste kroppslige som kan hvile her må vel være et par reale hengepupper? Men utrolig upraktisk å stå sånn med blikket inn i mursteinsveggen, blir vanskelig å følge med på om det er din t-bane som kommer...

Jeg har en teori om at de trauste arbeidere i vernesko og med drill, misforsto den unge designerens moderne idé og monterte hele stasen feil vei. Og etterpå var det ingen som ville innrømme blemmen og lot det bli værende sånn...til undring og frustrasjon. Og de reisende, inkludert meg, har heller ikke turt å rope opp, redd for å bli stempla som en som ikke skjønner bæret av moderne kunst.

Da er denne varianten ved siden av bedre. Montert på denne måten, kan stumpen eller ryggen hvile. Det er kjekt når man venter på t-banen.Ja, ja, det er jammen mye rart å betrakte på sin vei. Betrakte og undres over.

Elisabeth

7 kommentarer:

 1. Tror du ikke det er ei veskehylle, da? Eller et sted å sette potteplantene mens du venter?

  SvarSlett
 2. Knagger hadde jo vært sååå mye greiere!
  Da kunne man hengt fra seg både vesker og barn.
  Jeg forstår at det er på tide å reise en tur til hovedstaden. I min barndom var lykken å kunne dra ned til Valkyrie Plass og veie seg på vekta, for så å dra hjem på samme bilett.
  I dag fikk jeg servert en herlig kyllingsuppe :-)
  Det er visse fordeler med å være en dårlig kokk. Andre tar frivillig på seg oppgaven :-))

  SvarSlett
 3. Jeg kan dessverre ikke gi deg svarene du søker, men syns det er herlig å høre at det finnes flere nysgjerrige og tankefulle mennesker der ute ;-)

  Ha en fin lørdag og klem fra Siv

  SvarSlett
 4. Hei.
  Jeg har lest bloggen din ei stund, men har aldri lagt igjen kommentar,syns det var på tide nå.Du har mange gode innlegg,syns det er morro å lese her inne.Kan ikke gi deg noen svar på dette innlegget,håper andre kan hjelpe deg der..
  Ha ei fin helg videre!!

  SvarSlett
 5. Det ligger noe til deg på min side......og ja jeg vet du har fått den før;-P

  Lørdagsklem fra Grete

  SvarSlett
 6. Det var noen rare ting som var satt opp der ja. Kanskje det var ein produksjonsfeil, men ein smart salgssjef klarte likevel å selge dingsene til Oslo kommune(eller kven det nå er som setter opp slikt?) som kunst?

  SvarSlett
 7. Haha. Bra observert, frue. Å stå med nesa inn i veggen og puppene på hylla hørtes ikke så koselig ut. Snodige greier!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...