fredag 2. juli 2010

3 lærdommer om Italia

Buongiorno!

Etter en uke i Italia har jeg lært tre ting:

1) Et stopp-skilt betyr ikke som her hjemme at man stopper helt og ser seg for før man kjører videre, nei man bare kaster et ekstra glimt ut av sidevinduet før man kaster seg inn i trafikken. En annen "artig ting" er at det ikke er akselerasjonsfelt for å komme inn på motorveien. Neida, her er det vikeplikt før man skal komme seg inn i rekken av biler som suser forbi i 120..

2) Skjørt og vaskbare sandaler er gunstig når man må benytte seg av et offentlig toalett, det var mange av den stå-varianten. Ikke så glad i den der.

3) Det er visst ikke så nøye om alle ved restaurantbodet får maten samtidig. Flere ganger opplevde vi at en av oss fikk maten lenge før de andre og var nærmest ferdig med å spise når vi fikk maten. Klarer ikke italienske kokker å beregne matlaginga eller i det minste holde det første varmt til resten var klart?

Ja, ja, slike lærdommer kommer sikkert godt med. Den vil jeg sikkert ha, da blir jeg sikkert glad, for at det er en nyttig ting kan ingen komme fra....

Ciao!
Elisabetta

7 kommentarer:

 1. Nyttig lærdom som alltid fra deg Elisabeth!
  Og du - jeg synes du har litt få opptjente husmorpoeng - kan ikke skjønne noe annet enn at du har gjort deg ærlig fortjent til noen flere :))
  Også sneilemord a gitt - ja du krative bloggvenn - en vidunderlig helg ønskes deg!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 2. Hei Bella! Høyrdes litt vèl spennande ut den der bilkjøringa... Godt det gjekk bra. :)

  SvarSlett
 3. Heia Betta ...jeg mener Bella! Fint at du har lært tre ting!
  Det der med å sende ut mat til ulik tid, er det mange land som praktiserer. Litt kjipt å sitte der aleine og spise mens de andre stirrer. Men, men....

  SvarSlett
 4. Ja dette er mine erfaringer også.... Sorry. Sånn er det der. Men jeg liker Italia uansett.

  SvarSlett
 5. Veldig glad du fokuserer på litt negative ting med utenlandsferier, siden vi snart reiser nordover. Sånn at det demper lysten på litt mer eksotiske ferieturer. Hos svigermor får vi ihvertfall mat samtidig. Faktisk så får vi mat HELE tiden:-)

  Ønsker deg en riktig god helg!

  Klem

  SvarSlett
 6. hehehe, det er ikke bare bare å være turist nei!
  godt du har kosa deg lell, og at du overlevde de ikke-eksisterende akselerasjonsfeltene ;)
  nattaklem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Jeg henger meg bare på Barbro, siden det blir Noregsferie her også. Flott med negative betraktninger ved utenlandsopphold-bring it on!

  Ha en fortsatt flott ferie!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...