onsdag 14. juli 2010

Du vet det er ferie når....

-Du vet det er ferie når arbeidslista kommer opp på kjøleskapsdøra, bemerket Mannen tørt her en kveld.

Ja, det stemmer det.Det er alltid en hel del oppgaver innerst i veien, oppgaver som vi liksom aldri får gjort i hverdagen. Da har vi nok med klesvask, oppvask, støvsuging og sånt dagligdags renhold og vedlikehold. Derfor hoper det seg opp og disse litt større oppgavene må ofte vies tid i ferien.

Men det er viktig med delmål, for den beste følelsen som finnes er å få sette krysset bak oppgaven på lista, tegnet for utført bragd. Og etterhvert pleier jeg å sette opp mer hyggelige oppgaver som "kose oss på terrassen", sånne oppgaver som det er en sann glede å krysse av for.

Jeg kunne f.eks. skrevet "ordne bedet", men det føles mye bedre å kunne sette kryss både for "fylle jord nytt bed" og "plante nytt bed". ☺

Dagen i dag har stått i ryddingens tegn. Vi har hatt en skikkelig økt med styrketrening på roteloftet. Det tar på å f.eks.  bære en gammel stereobenk i luta furu nedover en smal og svingete trapp. Den benken husker jeg vi kjøpte i 1994, det var et byggesett i 1400 deler cirka. Å, så flott vi syntes den var. Nå har den stått på loftet her siden vi flytta inn for åtte år sida og det har blitt klart for alle at ingen her vil se potensiale i møbelet og behandle det med pussepapir og maling...


Så nå skrotes den sammen med et dusjhjørne, mine gamle DocMartins (mer nostalgi), skolebøker, en del Ivar-hylle, en tv fra forrige årtusen, en persienne med mer. Så nå skal det krysse av bak "rydde loft" i dag og i morgen bak "kjøre bort skrot".


En formue i skolebøker kasta ut av vinduet...ha ha, morsom dobbelbetydning.
Ikke helt bortkasta da, jeg har jo en tittel fra NMH, skal vite.
Enklere å kaste ut av loftsvinduet enn å bære ned. Håper ingen så det og tenkte kjerringa kasta mannen på dør.Og i ettermiddag har det vært noen her, la oss kalle det noen rumenske venner, uten høydeskrekk. De har sagt seg villig til å beise kåken utvendig. Mot en akseptabel sum. Jeg sliter litt med det etiske aspektet her, men.....

Ha en fortsatt strålende aften, godtfolk. Snart kommer uværet hit igjen, sies det.


Elisabeth

10 kommentarer:

 1. Jeg blir så fascinert over folk som er så organiserte og strukturerte - og lager lister. Jeg er fryktelig dårlig på sånt...

  Ser at dere ikke blir arbeidsledig med det første. Klippe håret så forresten ut som en hyggelig arbeidsoppgave:-) Lykke til med alle små og store prosjekter!

  SvarSlett
 2. En sånn liste har jeg også :-) Jeg har bare ikke turt å henge den på kjøleskapet, for da tror nok besøkende at jeg er fruktans svärt lat ellers i året - den er lang som sommeren er kort, hehe. Godt å krysse av for utførte arbeidsoppgaver, ingenting er bedre enn det!
  Hvilket minner meg på en av mine ;-)
  Ha en fin onsdagskveld!
  Busteklem

  SvarSlett
 3. Godt å se at det er flere av oss med listen for hva som bør gjøre i ferien. Jeg skal begynne å jobbe igjen 9.august og jeg har allerde en liste over saker som bør være ok før den tida:-) Lista er bare oppe i hodet mitt ennå, men det drypper ut ting innimellom. En taktikk som fungerer fint mot arbeidsgruppen jeg leder....haha.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Det er system i rotet,skjønnar eg. Bra det ordnar seg med malinga. Eg har linka til innlegget ditt på bloggen min. Håpar det er ok?

  SvarSlett
 5. ah, dette kjenner jeg meg sååååånn igjen i!
  jeg er et listemenneske uten like, og jeg ELSKER å krysse ut det som er gjort :)
  streker over jeg da - og når det begynner å se for rotete ut må jeg skrive lista på nytt ;)
  haha, må le :)
  leste akkurat innlegget om rompehullet og, fantastisk!! du er virkelig snartenkt ;)
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 6. Jeg merka meg også klipping av hår på lista. Det kan jeg krysse av, for i dag klippa jeg håret til kjæresten :)
  Jeg har forresten veldig lyst på DocMartins støvletter. Røde! :)

  SvarSlett
 7. Lister er flott. Men her ville det blitt full arbeidsnedleggelse hvis hele lista var blitt lagt fram sånn med en gang. Her er taktisk å bare presentere en ting om gangen.
  Vi vurderer også å kontakte noen utenlandske "bekjente".

  SvarSlett
 8. Sånne lister har vi også! Eller det vil si, JEG skriver lister og drar på jobb - og håper at de med lengre ferie enn meg utfører oppgavene. Det går litt sånn så som så... ;o)

  SvarSlett
 9. Rimelig deilig å få gjort denne jobben, tenker jeg! Hva skal all plassen på loftet nå brukes til? Du mangler vel ikke idéer - kjenner vi deg rett :)

  SvarSlett
 10. Vi har også måttet lage oss en ferieplan. Ellers blir vi gående her og sose ;).

  Når det gjelder stoffkranser - den bølgen var jeg også med på. I flere varianter. Fra å flette pølser til å klippe firkanter og stikke ned i isopor. Skrekk og gru ;).

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...