søndag 11. juli 2010

Fotball og ferietid

Fotball-VM nærmer seg slutten. Jeg synes jeg har hørt det irriterende vuzelabråket i bakgrunnen lenge nok nå. Jeg kjenner det er deilig med stillhet. I skrivende stund er det eneste jeg hører fuglene utenfor. Nærmeste nabo er på ferie, ingen andre naboer har våknet til liv utendørs heller. Trollet er på hytta med besteforeldrene og vi er straks avgårde for å hente henne hjem.

Da vi var på Italiaferie i slutten av juni var det visst veldig mange utrolig viktige, spennende må-se kamper som ble spilt....Mannen syntes det var utrolig dårlig tima å legge utenlandsoppholdet til akkurat denne uka. Vel, da vi bestilte turen en mørk og kald januarkveld, tenkte i hvertfal ikke jeg på å sjekke forballkalenderen. Det gjorde ikke den forballgale Mannen heller, så han kunne bare være irritert på seg selv. Og strengt tatt var det nok hensyn å ta planleggingsmessig, et lite fotballarrangement ville ikke blitt tatt hensyn til om noen hadde kommet på å sjekke datoene uansett.

Ikke synes jeg Mannen hadde så mye å klage på. Han fant til slutt en østerrisk tv-kanal som viste noen kamper, så han fikk da med seg bruddstykker etter å ha lufta kone og datter langs Gardasjøens bredder og spist deilige karbohydrater hver kveld.

Dessuten hadde vi kremutsikt fra vår store takterrasse til denne fotballbanen.Og her var det kamper nesten hver kveld. I forkant av kampene ble denne lokale banen stelt og stulla ordentlig med. Først var det vanning, så kjørte de rundt med en artig liten bil med en rull gjerde bak og raket grusen. Til slutt var det maling av hvite striper som de visst trenger for å avgjøre om det er straffe og sånt.

Og de ivrigste tilskuerne var tidlig ute for å få de beste plassene på betongtribunen. Sånn cirka tre timer før..En herlig kultur. Fullt trøkk og engasjement kl. 22.30 en lørdagskveld med heiarop og buing mot spillerne. Og flere tilskuere enn en gjennomsnittlig 1.divisjonskamp her på berget.Og fra vår kongetribune kunne vi følge med de ivrige spillende ungdommene, de blå spilte mot de gule, de røde mot de svarte og mer til. Og vi fulgte ivrig med som kommentatorer:

-Straffe!
-Ja, nå protesterer han 9'ern.
-Ja, han må jo det, han er kapteinen.
-Hvem skal ta straffen? Nr. 13?
-Ja, Matteo, han er god

og så videre...


Vi er ikke helt sikre på hvem som vant den kampen, for det ble straffekonk og den ble foretatt på det ene målet vi ikke hadde utsikt til fra terrassen, så vi mista litt tråden. Vi syntes det ble for drøyt å snike oss ut i nattens mulm og mørke og sage ned noen oliventrær for å ordne utsikten. Ikke hadde vi sag heller, kun en fryktelig dårlig neglesaks.

Dessuten holdt de det gående på klubbhuset ved siden av banen til langt på natt. Etter kampene var det grillings, musikk og god stemning for hele familien.

Nei, jeg synes ikke Mannen hadde lov å klage på tilgangen til spennende forballkamper i ferien.

Og jammen bra at Spania vant forrige kamp sånn at vi har noen å heie på i VMs siste kamp. Her i huset er det nemlig slik at vi uansett heier på det laget som Nederland og Tyskland spiller mot (ikke spør hvorfor, det er ingen god grunn). Da hadde Nederland-Tyskland i finale blitt en veldig kjedelig kamp....


Elisabeth ♣

PS. Sjekk ut den flotte brukerundersøkelsen jeg har mekka i høyre kolonne og stem i vei! ☺

6 kommentarer:

 1. Det er ingen grunn til å forandre form på bloggen. Jeg tror dette var den første jeg fant som skrev om noe annet enn siste innkjøp av lysestaker og andre nødvendige gjenstander. Gjennom din har jeg funnet flere andre flotte blogger med hverdagsbetraktninger. Problemet er at jeg nok bruker for mye tid til å lese at som skrives at jeg sjelden får kommentert.

  SvarSlett
 2. Jeg tror det blir litt stille uten fotball-VM. Det er litt sommer, det og. Akkurat som Reiseradioen, Bislett Games, Tour de France og Wimbledon. Ikke det at jeg ser på så mye. Det skal bare være der!

  SvarSlett
 3. Det skal bli godt med litt stillhet. Og fortsett å skrive som du gjør, det liker jeg!

  SvarSlett
 4. Jeg synes også det begynner å bli nok vuvuzela, men har jeg hengt med så langt så er det klart jeg må ha med meg finalen i kveld. Har egentlig ikke noen stjernefavoritt, men det heller nok litt i retning av å håpe at Spania blir mester.

  Spennende blir det uansett.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 5. Vi eier en TV; den står på gulvet et eller annet sted og furter. Tror det er sånn kabel her, men er ikke sikker, her har ingen sett ett sekund av en sort og hvit lærball - til tross for at det bor tre herrer i huset (inkludert hunden). Ja, livet er godt å leve :)

  Noen år tilbake reiste jeg høyst ufrivvilig til ymse øst-europeiske stater og der var det tryggest å være bevæpnet ved lokale fotball-oppgjør; da har man jo lagt lista for graden av alvor (!!!)

  Har rukket å lese ørlite på din blogg og forstår utmerket godt hvorfor du og Trine, klikket på første date :) Selv tenker jeg radio... av typen "Revolvermagasinet" - jeg hadde ihvertfall lyttet hver eneste kveld! Deilig, fornøyelig lesning - ja, jeg har kost meg! Sort takk for at du orker lese mer - og deilig søndag!

  SvarSlett
 6. He he måtte le av galskapen med bestilling av ferie en kald jannuar kveld...så kommer dagen alle har ventet på og mannen er mest opptatt av alle kampene han går glipp av...he he dette kunne ha vært tatt ut av min egen verden :):) Sendte mannen av gårde i kveld orket ikke tv og skrikingen som følger med disse kampene i kveld, og nå nyter jeg bare stillheten her hjemme uten TV. Vel stillheten skal jeg vel ikke si for etter at jeg har satt i gang med og male møbler har denne jobben smittet videre på mine barn. Og de drar fram sine egne møbler som bare MÅ males,så bli jeg løpende fram og tilbake for og finne koster og under lag og male tøy og sprit til kostene som ikke duger bra nok... Men det er da ti ganger bedre en TV hyl.... Ha en fin kveld og takk for latteren :):)
  Klems

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...