mandag 26. juli 2010

Husmortips: Bli kvitt bananfluer

Da jeg for et par innlegg siden avslørte vår manglende inspeksjon og tømming av skolesekk med bananflueinvasjon som konsekevens, fikk jeg et par tips til hvordan bli kvitt de ubudne gjestene.

Bananbit i en sammenknyttet plastpose, med et lite hull så fluene kunne finne fram til delikatessen. Dette fungerte nokså bra, fikk tatt et par fluer på den måten.

Jeg fikk også et tips av min svigerinne: Bland zalo og eddik i en kopp og sett på kjøkkenbenken. Jeg var ikke sikker på blandingsforholdet så jeg tok en klunk av hver.

Må si jeg var litt skeptisk til dette prosjektet siden det ikke var like logisk tiltrekkende på fluer som den bananbiten i posen. Men jeg antar eddiklukta er fristende for flua og zalo gjør at den drukner av kliss når den setter seg for å kose seg.

For dette funka forbløffende bra!Det er nesten så jeg tildeler meg selv husmorpoeng for dette, selv om ideen ikke var min, jeg bare utførte oppdraget. Men sånn kan det jo være med vindusvask også forsåvidt, ikke min idé, men jeg trakterer nalen, på elegant vis.

Husmorpoeng gir jeg meg selv for særdeles husmoraktige sysler som brødbakst og håndarbeid. Antall poeng i høyremargen har stått urørt skammelig lenge nå så bare av den grunn legger jeg til to poeng for å ta livet av bananfluer og for å dele husmortipset, det er jo husmoraktig, er det ikke?

Elisabeth ♣

18 kommentarer:

 1. Husmorpoeng synes jeg var en strålende idé!

  Når det gjelder bananfluer har jeg et tilleggstips. La et oppdrukket vinglass, gjerne med en bitteliten klunk igjen, stå på kjøkkenbenken natten over med perforert plastfolieover. Det og funker strålende hos oss i hvert fall.

  SvarSlett
 2. Smart! Dette skal jeg notere meg. Ser at det bor noen ekle småfluer i basilikumen min, kanskje det er noen forvillede bananfluer. (Kanskje tipset funker på de ville myggene i Finnmark også? Noe å ha med seg i bagasjen?)

  SvarSlett
 3. Vel fortjente husmorpoeng for den!

  Grattis! :)

  SvarSlett
 4. takk for tipset, jeg har en hel bananflue familie boende her etter jeg kjøpte med meg noen vakre peoner hjem... :)

  SvarSlett
 5. Du trenger ikke så veldig mye Zalo, det holder med en dråpe (og det trenger heller ikke å være Zalo, hvilken som helst annen såpe funker finfint). Saken er at fluene elsker eddik, såpa ødelegger overflata slik at fluene ikke kan stå på eddiken (vannet) og drikke og dermed drukner. (Fant dette ut for noen år siden da matavfallet en gang hadde fått stått litt for lenge i varmen og bananflueinvasjonen var et faktum...)

  Hilsen ParentesFantomet (siv.ing og kjerringemne in spe...)

  SvarSlett
 6. Det siste der har jeg gjort noen ganger også. Men i år har det heldigvis vært lite slike fluer ;)

  SvarSlett
 7. Joda det er poeng så det holder!!
  Skal legge meg dine kloke tips på minnet - og ta de frem den dagen bananfluene gjør sitt inntog igjen...
  Ønsker deg en herlig uke!
  Og du, takk for tipset!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 8. Poengene har du ærlig fortjent. Jeg synes faktisk du har vært litt gjerrig mot deg selv i antallet.

  Tipset var kjempeflott, og det er nok mange som har notert seg dette.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 9. Jeg synes faktisk at du fortjener minst 10 humorpoeng!
  Klem Igi

  SvarSlett
 10. Tack för tipset det är som sagt var en del banan flugor nu när det varit så varmt.

  SvarSlett
 11. Så lurt! Takk for tipset :) Velfortjente husmorpoeng!

  SvarSlett
 12. Tusen takk for at du videreformidler dine husmorkunnskaper!! :D

  SvarSlett
 13. Smart! Adopteres glatt. Takk for at du delte det med oss, og velfortjente husmorpoeng. :)

  SvarSlett
 14. Hei, og god sommer... :O)
  Nå har jeg lest meg et stykke nedover bloggen din, ser at du har vært en aktiv sommerblogger..., noe jeg absolutt ikke har vært!
  Så deilig at du endelig ble kvitt de kvalme bananfluene, syns absolutt at du fortjent litt husmorpoeng for den jobben!
  Boken du omtaler fikk jeg i julegave, men jeg har ennå ikke fått begynt på den. Liker sånn tykke, spennende og "litt" historiske bøker. Akkurat nå holder jeg på med den tredje boken til Johan Theorin. Blodleie heter den. Har fått skikkelig sansen for bøkenen hans.

  Ønsker deg en fortsatt god sommer!

  klem

  SvarSlett
 15. Takk for tipset. Genialt:D
  Jeg tror kanskje jeg har klart å tjene meg opp et husmorpoeng eller to jeg og! Kom nemlig hjem fra 2 1/2 ukes ferie og til min overaskelse var alle inneplantene mine var friske og fine! Da hadde jeg gjort rett i å sette dem akkurat der de stod og ventet på at vi skulle komme tilbake:)

  Du skriver så bra! Herlig å lese!

  SvarSlett
 16. Hei,
  takk for koselig kommentar ang. postkassen. - Ja tenk, det går fint an å være forelsket i materielle ting! har ønsket meg denne en stund, og måtte kjøpe en minivariant til jenta mi i fjor sommer, for å bøte litt på lengselen ;)

  Dette med husmorpoeng var meget interessant, mulig jeg må ta til meg den idèen (så kan du få enda et poeng for å ha inspirert andre til å gjøre husarbeidet til en lek). Men det må vente til jeg kommer hjem fra ferie! ;D

  SvarSlett
 17. Aha, så du har også skrevet om disse ekle, små krypene!

  Det fant jeg ut da jeg leste hos Puslespillbrikker og måtte selvsagt innom her for å se hva du hadde funnet ut av.

  Jeg har til min store fortvilelse oppdaget at jeg har oversett fluesnackset i vinduet: Brått var vinduskarmen, og senere resten av rommet, "fullt" av disse ekle, små krepene.

  Ekkelt!

  Hvis du vil lese innlegget mitt er det her:
  http://lammelaartanker.wordpress.com/2011/09/15/flueprodusenten/

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...