fredag 9. juli 2010

Alien?

Tusen takk for alle flotte råd i forrige innlegg. Jeg ser for meg gjengen sittende rundt et bål med hjelmer, burkaer, store hvitløksklaser rundt halsen, viftende med bjørk mens vi alle synger MGP-slageren fra 1980 av full styrke for på den måten kanskje jage bort de store, blodtørstige beista. Og i beredskap vil vi ha Eurax, angrepiller allergipiller og eddik. Glimrende! Strålende opplegg dette med blogg, når man roper i bloggen, får man svar.

For stukket blir jeg, garantert....
Under vårt meget omtalte Italiaopphold pådro jeg meg noen mindre kjekke insektsstikk. Hver morgen våkna jeg opp med noen nye. Mistenkte noen ukjente, usynlige sengetøyudyr, men den tanken var så vemmelig at jeg velger å tro at synderen var en flyvende art.

Stikkene ble skikkelig vemmelige, som en minivulkan med ukjent innhold.

Vulkan i skog av hår og føflekklandskap

For mange måneder siden fant vi et klipp på youtube med en dame som hadde vært på utenlandsferie et eksotisk sted og etter hjemkomst viste det seg at et insekt hadde lagt egg i hodebunnen hennes. Videoklippet viste fjerning av det klekkede egget, en lang, ekkel larve uææææææ.

Dette gjorde stort inntrykk på seksåringen. Så hun ble veldig opptatt av mine stikk og var overbevist om at det var egg under huden og snart skulle mamma dra fram en ekkel larve.

Selv fikk jeg assoisiasjoner til klassikeren Alien. Grøss.

Hadde jeg blitt brukt som arnested for en fremmed art som prøvde å komme seg til Norge på ulovlig vis? Hva ville dukke opp fra mine "vulkaner"? Ville det fremmede dyret snike seg ut en natt eller plutselig sprette fram under et jobbmøte og skremme alle i rommet. Og kanskje endatil angripe og drepe alle rundt seg? Eller ta bolig i en ny kropp og formere seg? Og hva ville skje med meg, var jeg nå oppbrukt son klekkeri og automatisk døde av påkjenningen, eller ville den spise meg opp for å få næring, vokse og legge nye egg i kroppene på mine kollegaer?

Spørsmålene var mange, framtida usikker.

Det gikk hull på stikkene og det piplet gul væske ut. Fortsatt er det sår og ekkel væske. Særlig siden jeg ubevisst klør og forsinker sårhelingen. Det er ganske udelikat, for å si det sånn.

Men seksåringen er fortsatt overbevist om at det er egg under der og venter på fødselen av en alien.

Elisabeth

10 kommentarer:

 1. Huff det høres helt j.... ut, ekkelt!
  Eldste datteren min hadde fått et tips om å kjøpe Grapefrukt ekstrakt på apoteket og blande 10 dråper med litt juice og drikke hver morgen! Hun har ikke fått et eneste stikk etterpå og myggen er egentlig veeelidig glad i henne:-)
  Lykke til!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 2. Æssj, det såg ekkelt ut! Stakkars deg, du er visst budd på det verste. Håpar, og trur, at den norske myggen er litt snillare med deg. Men vi får vel eit blogginnlegg dersom som det likevel skulle tyte ut nokre aliens

  SvarSlett
 3. Æsj, vi hadde også mye mygg i Italia men slapp unna blemmer. Fint å høre at dere har hatt gått vær, jeg viste det. Hadde samme opplevelsen som dere med at alle fikk mat til forskjellige tidspunkt

  SvarSlett
 4. YUCK! Ekkelt med sånne ukjente ting.
  Det er rart: en mygg er ikke en mygg. Jeg er jo vant til de som summer og suger og gjør mye ut av seg. Jeg blir stukket. Jeg klør. Det går over.

  I Korea var mygga lita. Den lagde IKKE lyd. Og den gjemte seg når den skjønte at vi jakta: Satte seg til under senga eller noe - helt til vi hadde gitt opp å finne den... Så slo den til.

  Og jeg ble bitt..O salige!- Og ett stikk satte meg helt ut av drift: jeg hovnet, jeg klødde meg til blods, og jeg trodde jeg skulle bli GAL!

  Sov inni sånn prinsesse-slør-myggnett over senga hele sommerhelvåret. Håper du blir kvitt de ekle bittene dine snarest!

  SvarSlett
 5. Det ser ikke godt ut - faktisk litt ekkelt.

  Siden du nevner vulkan, må jeg be om at du gjør ditt beste for å unngå askeskyer.

  Hva skal "barnet" hete? Du kan jo lage en konkurranse ut av det.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 6. Uff og esj. Sånne stikk er fæle. Søsteren min får også sånne i 'syden'. Hvis man reagerer sånn på stikk kan det være lurt å ta mild allergimedisn før man reiser som forbygger, og selvfølgelig fortsette i ferien. Sånne allergitabletter får man kjøpt reseptfritt. :)

  SvarSlett
 7. Nei, nei, neeeeeei. Ææææææsj. Kan ikke høre om sånt jeg, for da får jeg noia om jeg ser en mygg i lufta... Det går IKKE an å legge egg under huden! FYSJ!

  SvarSlett
 8. Jo, da, Lina, noen legger egg under huden på mennesker.
  Og jeg er spent på hva eller hvem som dukker opp fra din byll. (Altså DIN, Elisabeth, ikke Linas byll. Hvis hun har noen. Byll)

  SvarSlett
 9. Det går over. Smertefullt og ikke spesielt vakkert mens verken renner. Hvor lenge? Det husker jeg ikke. Men plutselig en dag slutter det å klø og det gror. På meg også er det noen foreløpig ukjente "sydeninsekter" som skaper slike sår.
  Jeg har ingen gode forebyggende råd.

  SvarSlett
 10. Ush, stakkars. Jeg føler med deg, for slik reagerer jeg også. Husk kanel i vinduskarmen, så holder udyra seg borte! Fortsatt god alien-sommer.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...