lørdag 3. juli 2010

Mer Italia

Buongiorno igjen.

Da vi for kort tiden siden gjestet vakre Italia gjorde jeg blant annet de tre nyttige observasjonene i forrige innlegg.

Vi gjorde oss flere erfaringer også.

Blant annet at det ikke finnes 7-eleven eller døgnåpen bensinstasjon med nyttig utvalg av forbruksvarer i enhver italiensk landsby. Vi ankom klokka ti om kvelden. Et svært ugunstig tidspunkt. Alt var stengt, bortsett fra noen restauranter og barer. Restauranter og barer fører ikke dopapir i sitt sortiment. Sabla uflaks siden det ikke fantes et lite flak av dopapir en gang i leiligheten....


Løsningen, om vi kan kalle det det, ble en liten bunke servietter Madamen tilfeldigvis hadde putta i veska ved matstoppen på Torp flyplass mye tidligere på dagen. Pluss forbud mot bommelom på do den første kvelden, natta og morgenen.

Og Trine, ja, det er Ikea-håndklær, som du skryter sånn av. Nå fikk vi muligheten til å teste de ut. Helt ok er dommen. Men det er klart, etter en ukes tids bruk blir vel alle håndklær nokså ulekre.

Uten dopapir og uten mat, duger helten ikke. Men vi klarte oss nokså bra, til tross for en noe utradisjonell frokost bestående av taxfreegodis og medbrakt kjeks. Ikke så synlig, men det er norske knaskerøtter i den posen der, helt sant.Dusjfasiliteter og vanntilførsel er viktig i en ferieleilighet og vi (spesielt jeg) er alltid spent på om det er 1) trykk i dusjen og 2) varmtvann i dusjen. Sånn fisle sparedusj er det værste jeg veit og om det i tillegg er kalde dråper som fisler, da......argh.

La oss si det sånn. Dette er en av de værste dusjfasiliteter jeg har måttet forholde meg til. Drypp, drypp og kaldt. Mine hviiiiiin mens jeg prøvde å bøye ryggen så langt bakover jeg kunne og skylle ut sjampo av håret for på den måten minimere ryggkontakt med vannet, ble mottatt med flir og hån av øvrige familiemedlemmer.  Det letta ikke på stemninga for ett av tre medlemmer.

Men madamen er ikke født bak en låve, eller hva det heter, og har vært ute en sommerdag før. Tada!


Flasker med soloppvarmet vann for dusjeformål


Barbro, dette er vel et drømmeinnlegg for deg, du som skal nordover i vårt kalde land i sommer og ikke ønsker å høre hvor fantastisk det er andre steder....Tipper du får både næringsrik kost, tilstrekkelig mengder papir for alle doaktiviteter og nok varmt vann til kropp og hår. Vedder du setter pris på det siste der du også, som meg, for jeg har observert at du også har mye hår og mye hår krever mye vann og full trøkk for å bli vaska på en tilfredsstillende måte, sant?

Og jeg må vise dette bildet.


Trollet våkner alltid ekstra tidlig på ferieturer, denne intet unntak. Første morgen hadde hun stille stått opp og pakket ut av kofferten sin, stått på hylla inne i skapet og akkurat rukket opp til klesstanga hvor hele garderoben ryddig hang da mor og far våknet til liv..Det er jenta si det. ☺

Før vi dro meldte yr regn og atter regn og vi var ganske mutte ved avgang. Vel, yr kan bare legge ned, er det mulig å ta sånn feil? Det var sol og over tretti grader de fleste dagene, kun litt dis noen morgener og en liten kveldsskur nå og da, uten at temperaturen falt nevneverdig. Snakk om unødvendig påført mutthet og negative forventninger. For ikke å snakke om unødvendig medbrakt bagasje i form av langbukser og gensere. Klarte forresten med glans å pakke tre kofferter, alle under de magre 15 kilo Ryanair tillater, også på returen.

Lei av å høre om Italia nå? Vel, det kommer mer senere....

Ciao.

Bella Elisabetta

10 kommentarer:

 1. Fint å nyte ein stille morgon her i lag med deg!
  Du skriv som alltid so godt og so morsomt!
  Sånne servietter som er røska ned i veska i forbifarten, har vore til hjelp mang ein gong her også.
  E kje født bak ei hes, eg heller, og innhald i damevesker er ikkje til å kimse av.
  Ideen om soloppvarma vatn på flaske skal eg ta med meg vidare i livet, hehe
  Ser fram til fleire innlegg!! Kjekt å vere klar for det meste dersom eg skulle komme meg til Italien ein gong

  SvarSlett
 2. Høres ut som dere hadde en spennende ferie ikke helt utfordringsfritt. Det er slik det skal være. Tenk så kjedelig hvis alt gikk etter planen hele tiden. Jeg er en liten eventyrer: Jeg har aldri vært på "pakketur/Sydenferie". Helt sant. Vi oppsøker alltid feriene hvor vi må bruke fantasien for å komme oss gjennom det. Husker jo de feriene godt :) Og vedr håndklær: helt ok? Ikke rart det er bare ok... du har jo ikke fulgt rådet mitt skikkelig: De fargede håndklærne er ikke helt dugelige. Hvite skal de være! Men du lærer nok ;) Gleder meg til å høre mer om utfordringene og gledene over å være i Italia. Ciao!

  SvarSlett
 3. Og jeg er imponert over trollets utpakkingsferdigheter. Hun har nok ordenssansen etter sin mor, tenker jeg! :)

  SvarSlett
 4. Leser gjerne mer om Italia.

  SvarSlett
 5. For en orden i klesskapet. Imponert!

  SvarSlett
 6. Trine; De oransje Ikea-håndklærne tilhørte leiligheten. Masse Ikea-stæsj i den leiligheten forresten. Og jeg burde kanskje la deg leve i troa, men mora til Trollet omgir seg med veldig mye rot, sukk. :-)

  SvarSlett
 7. Du utviser stor kreativitet når det gjelder problemløsning.

  Det med dusjen og toalettpapiret hørtes ikke akkurat festlig ut, men det er nok bare startvansker. Tenker det kommer noen fantastiske beskrivelser etter hvert.

  Kos dere.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 8. For å ta det viktigste først: Tilstrekkelig med trykk i dusjen er VIKTIG! Ikke en god ferie uten trykk i dusjen.

  For en flink datter du har, så ryddig da gitt! Imponert, imponert.

  Hørs imidlertid ikke ut som et sted dere ville anbefalt til andre? Eller var det bare flytidene som var så dumme at de ødela alt?

  Venter i spenning på resten av Italiarapportene :-)

  Busteklem

  SvarSlett
 9. Jeg er DYPT imponert over ryddigheten til jenta, (Samt dobbeltkpnsonantene). Mannen her på 35 vil aldri greid noe lignende. Takket være sin mor. Så alt faller tilbake på mødrene- gratulerer til deg!

  SvarSlett
 10. Hohohoho... Jeg ser våre døtre skal kle seg likt i sommer. Både i klær fra PdL og Virrevapp. ;P Men jeg legger merke til at du er flinkere til å pakke enn hva jeg er. (antall plagg ;P)

  Gleder meg til å lese mer fra Italia - og tvitvi ang beisingen! ;)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...