lørdag 24. juli 2010

Sommergjester fra skolesekken

Mannen støvsuger Trollets rom mens beboeren selv er bortreist på ferie. Plutselig er han omgitt av "tusen" bittesmå fluer - en invasjon. Av mulige handlinger å velge mellom, velger Mannen å gå ut av rommet og lukke døra bak seg. Etter å ha fundert en stund, vender han tilbake og fluesvermen er forsvunnet - tilsynelatende. -Merkelig, tenker Mannen. Han er ikke dummere enn at han forstår at det ikke er trolldom på gang.

Hjem kommer Madamen med vin innabords etter terrassebesøk hos en venninne (ikke at akkurat det er viktig for historiens del, men sånn var det ihvertfall) og de går sammen om å løse mysteriet. Hvor er fluene, hvor er arnestedet?

Rommet granskes, ting flyttes på og da skolesekken, som har stått urørt i fem uker, beveges raser det opp en sky av sorte bananfluer - uæææææ!

Sånn ser en gjenglemt banan ut etter fem koselige uker i en skolesekk. Lekkert!Sekken ble lempa ut på trappa og tømt og deretter desinfisert med Jif spray. Men hva med alle sommergjestene på det ledige barnerommet? Lar de seg jage med hårspray og vidåpent vindu?

Vel, nå har vi små svarte gjester både her og der i hele huset. Forhåpentligvis finner de ikke noe mer interessant og forlater åstedet snart. Klorin, Salmiakk og Zalo har vært i bruk. Det er ikke alltid hjerterom der det er husrom.

Neste gang vi tømmer sekken ved skoleslutt skal vi gjøre en grundigere jobb, huske å titte under pennalet og kladdeboka i bunnen.

Har du sjekka dine barns sekker - jeg mener skikkelig grundig?

Elisabeth

12 kommentarer:

 1. Been there, done that!
  Ein gong vi kom att frå ferie, hadde jenta gjort i frå seg på ei potte. Potta sto på ei, til vanleg, avlåst bod i kjellaren Treng vel ikkje fortelje meir...

  SvarSlett
 2. Kjedelig opplevelse det der, men man lærer så lenge man lever;) Et tips for å fange inn disse ekle småfluene er å legge en bananbit i en brødpose, knyte den igjen, men stikk et lite hull på posen. Etter en liten stund vil de forhåpentligvis finne veien inn. Å vaske de ut er umulig, det er i allefall min erfaring etter å fått slike et år før når jeg handlet bananer... Håper du blir kvitt dyra!

  SvarSlett
 3. Æsjameg! I min skolesekk er det heldigvis bare noe så harmløst som knekkebrød, og de er sikkert like fine om fire uker også :p

  Kaka var bursdagskaka til pappa - etter å ha skrapet bort litt nøtter kunne jeg også smake litt på den herlige jordbærfromasjen (oppå mandelbunn). Mmmm!

  God sommerdag!

  Busteklem

  SvarSlett
 4. Jeg må le - det er typisk mannfolk å bare lukke døre og gå ut;-)
  Det hadde mest sannslynlig min mann gjort også, hihi...
  Mulig jeg hadde gjort det selv også når jeg tenker meg om - er ikke veldig glad i småkryp...

  HA en fortreffelig lørdagskveld!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 5. Gurimalla-gurimalla.... Jeg hadde nok kommet med et lite utbrudd av "uæææ" og okk-oh-stønn.... God det bare gikk 5 uker. Tør ikke tenke på hva som kunne utvikla seg etter ytterligere 3-4 uker....

  SvarSlett
 6. JAIK! Her er skolesekken med på ferietur og ingen fluesverm har kommet ennå....større sjanse for at en fluesverm inntar bilen etterhvert. Bilen blir liksom ikke helt ryddig i løpet av en ferietur.....hmm

  Klem, L

  SvarSlett
 7. Skolesekken HÅPER jeg er OK, men vi fant et flytende eple i en tursekk...

  SvarSlett
 8. Ooohhh uuæææhhh og hjelp...: nå angrer jeg nesten litt for at jeg leste innlegget ditt, for jeg ble altså vanvittig usikker på om jeg faktisk har ryddet og sjekket de derre hersens sekkene...!!! Ser dog ingen fluesverm, så da er det vel ikke noe gammal frukt der iaff...

  Takk for påminnelsen (selvom jeg gruer meg veldig til å sjekke sekkene!) og fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 9. blæææ... æsj, sånne fluer er jo så ekkelt!!! tror jeg hadde fått litt hetta, og det spørs om ikke eieren hadde fått litt refs også... klok av skade minner/maser jeg alltid på gutta mine om at de må tømme sekken, vi har hatt noen opplevelser av gjenglemte matpakker osv...

  SvarSlett
 10. Usj....minner meg om ei jente jeg hadde på skolen en gang. Det luktet mistenkelig vondt i området rundt denne jenta i klasserommet. Først trodde vi det kom fra en av guttene i nærheten, men etter noen dagers snusing snuste jeg meg fram til at det var noe ved jenta. En dag hun var ute i friminuttet gikk jeg til angrep på sekken hennes. Fysj, fysj, fysj. Hva fant jeg? Uker gammel eggerøre i en boks.....OMG!! Så følg tipset - sjekk sekken;)

  SvarSlett
 11. Hyyyl - så utrolig guffent!! Håper du er kvitt de ekle småkrypene....

  Fortsatt strålende sommer til deg! :o)

  SvarSlett
 12. Uff, ja. Det der så kjent ut. :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...