lørdag 17. juli 2010

Historie og samtid

Dette er den berømte balkongen til Julie i Verona. Under denne sto den forelskede Romeo.Men hvordan var den historien egentlig? Ja, det lurte jo seksåringen på selvfølgelig.

-Eh, ja, Romeo og Julie fikk ikke være kjærester for de fikk ikke lov av foreldrene sine.
-Hvorfor ikke det?
-Nei, i gamle dager var det sånn at mammaen og pappaen bestemte hvem man fikk gifte seg med. Og Romeo og Julie var ikke like rike, det måtte man være for å få lov til å gifte seg.
-Hæ? Det var dårlig gjort av mammaen og pappaen.
-Ja, men sånn er det ikke nå, at mammaen og pappaen skal bestemme sånt bare fordi man ikke er like rike.
-Nei, nå kan vi gifte oss med hvem man vil sånn at du og pappa kunne gifte dere, sant mamma?
-Ja, pappa fikk gifte seg med meg selv om han ikke var rik, ja.
-Det var bra.
-Ja, det var bra.
På vei fram for å berøre Julies høyre bryst, som vissnok skal bringe hell og lykke. Og det funka jo, for jeg vant tre blogglotterier mens vi var på ferie. Og dessuten er jeg gift med en grei mann (dog ikke rik) og har en herlig datter.

Elisabeth ♥

7 kommentarer:

 1. Ja, godt du fikk din Romeo, Elisabeth!
  Vi var på (tilfeldig) gjennomreise i Verona ifjor sommer. Men denne fikk vi ikke med oss. Mange vil kanskje hevde at det å få ta på en pupp, i seg selv er litt lykke... Nei, nå må jeg ut å klippe gress. Himmelen ser ut som den skal slippe ned vann over oss idag også....

  SvarSlett
 2. Hva er egentlig rikdom? Det virker ihvertfall som om dere har det svært så bra der innerst i veien.

  Tok meg tid til titte gjennom innlegget ditt om banning. Herregud bruker jeg ikke, men milde himmel er nok et uttrykk som kommer fra min munn. Jaggu opplever jeg ikke som banning, og når jeg tenker meg som så er nok det et ord som også jeg bruker.

  Når temaet banning først drøftes, så må jeg si at jeg mer enn en gang forbauses over all banning som skjer på TV. Når til og med statsråder til tider gjør dette, da synes jeg det virker som om banning blir en del av dagligtalen. Det må vel være andre ord vi kan bruke?

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 3. Det er mange måter å være rik på, og du er så menn rik på humor og glede. Det kaller jeg stor rikdom jeg. :)

  Stilig historie, og javisst skapte hun vinnerlykke for deg. :)

  SvarSlett
 4. Eg har aldri hatt behov for å berøre bryster før, men nå trur eg sannelig at eg må ta meg ein tur til Verona! Har også lyst på litt vinnerlykke! ;)

  SvarSlett
 5. Og så er vel egentlig historien slik at det overhodet ikke er den balkongen de har stått under i det hele tatt... Det er visstnok noe som bare er hypet opp for å trekke turister. Har jeg hørt... Så der fikk du en bitteliten dæsj med ketchup sprutet rett i hånda - som utrykket så fint heter!
  Ønsker dere en finfin søndag!

  SvarSlett
 6. Lena, da....gledesdreper! ☺ Senest i dag mente seksåringen at grunnen til at hun vant i Uno var "fordi jeg tok på den der puppen". ☺

  SvarSlett
 7. Den puppen har jeg også tatt på! For ei dame! Men nydelig liten avkrok det der. Det var nesten så vi ikke fant fram og gikk rett forbi flere ganger.
  Klart det er den balkongen. Den er jo perfekt. La oss nå i det minste tro det.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...