tirsdag 17. august 2010

Campingtrend

I de fleste miljøer etableres normer og trender og man lar seg påvirke av det "naboen" har. Om jeg ikke hadde vært innom noen interiørblogger for eksempel, så hadde jeg ikke nå hatt Norgesglass og GreenGate krus i huset.

På en campingplass ved Porsangerfjorden hadde alle spikertelteiere skult bort på naboen og alle hadde de latt seg påvirke av en bestemt trend; Utvendige wallstickers.


Ugler, hekser, måker med mer.Hele landskap med fiskende nisser og kortspillende folk.Mer måker, troll og fisk og ugler.

Nokså samstemte når det gjelder husfarge var de også.

Jeg er normalt ikke en del av et campingmiljø, men jeg må si jeg er fascinert av deler av dette livet. Fra store doninger vinsjes, sveives og trekkes det fram den ene fasiliteten etter den andre. Det dukker opp markiser, fortelt og antenner, tørkestativ, bord og stoler.

Og spikertelt har fått en ny dimensjon. Jeg trodde disse hyttene var rene hytter, altså en komplett boenhet. Men pussig var det at så mange tilsynelatende drev og bygde på for i ene enden var det hull som var tettet med presenning og plank.Men så skjønte jeg sammenhengen. Hytta var bare påhenget til campingvogna, en form for staselig entre.Forseggjort spikertelt med påkoblet campingvogn.

Ja, campinglivet er ikke det det en gang var....

Elisabeth

16 kommentarer:

 1. En veldig billig og grei måte å få seg ei hytte på. Campingvogna vi ei gang hadde stående på helårscamping så ikke akkurat sånn ut....den mangla vel plankene rundt ;o)

  monica

  SvarSlett
 2. Jeg slutter aldri å la meg fascinere av de spikerteltene altså, mange er jaggu større enn selve vogna. Og så jeg som trodde campingvogner var noe man kjørte rundt med... Neida, her er det både hekk og stakittgjerde og små hager. Fantastisk!

  SvarSlett
 3. Ja hyttenaboene påvirkes av hverandre. De ble nok enige om wallstickersa over en "karsk".

  SvarSlett
 4. Hihi:) Ja har du forresten sett alle de fancy Smæncy campingvognene som er nå? Du vet sånne som nesten er finere enn ditt eget hjem..hehe:)

  Koser meg her hos deg altså. Når kommer du i bolig pluss egentlig? *Smiler*
  Du burde hatt en egen spalte i aftenposten eller noe...Jeg lover det hadde blitt suksess!

  Forresten.. Jeg hadde egentlig tenkt å skrive om fiskebilen og fiskebilmannen på bloggen i dag, men jeg er nok ikke så god som du til å formidle humoren...
  Ja du skulle vært der. Han kom klokken 22 i kveld(hjelpes..kikket i kjøkkenvinduet først..)
  Og vi sto der med den samtalen vet du om at jeg ikke liker fisk og ingen fler i familien liker fisk osv osv..Han ga seg ikke. Det hele ble avsluttet med at jeg sa jeg tok tran og smalt igjen døren(nesten..sånn litt) Lurer på om det er flere som har besøk av fiskemannen eller om det bare er her ute på landet?
  En annen gang fiskemannen kom..en skikkelig kjekk en(sånn Hollywoodkjekk) Dette er noen år siden..7-8 år.. Stod jeg bare og måpet da jeg lukket opp.. Jeg endte opp med 4 kg fikekaker i frysa!!!! 4 kg!!!og vi som ikke liker det engang.... Den historien ble jeg mobbet mye med på jobben husker jeg..hihi.

  Merker jeg er veldig skravlesyk for dette ble mye babbel ..haha

  Tenkte forresten på deg da jeg så denne i stad:

  http://www.oblad.no/nyheter/mann-besjet-ned-badet-og-gikk-1.5538259

  (skulle egentlig legge den på face..men det var middagstider så ja... hehe)

  Hoho...Shit happens ja....

  Nattinatt min venn...

  SvarSlett
 5. Du verden, er det DER wallstickers-fenomenet har oppstått? Startet trenden der i det høye nord?

  SvarSlett
 6. Jøss. Ikke som forteltet på campingvogna familien min hadde da jeg var liten...

  SvarSlett
 7. Du har gjort grundig studie. Fantasktisk kva som vert kalla spikertelt.

  SvarSlett
 8. Hei igjen,
  Linka te deg eg, håpa det går bra :o)

  SvarSlett
 9. Campinglivet er nok ikke slik det var i "forna dar". Nå er det mange som har samme fasiliteter som vi tidligere forbant med fast bolig.

  Jeg er nok fortsatt ikke noe menneske som ville trives med campingliv, men for de som liker det må jo dette være en flott måte og feriere på.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 10. Morsomt - ja det er nok ikke det det en gang var, men et flott innlegg var det!
  Ønskler deg en herlig uke!
  Ja, ja da får jeg ta en kaffilurk i mitt Green Gate krus og smelle opp en wallstick - utafor husveggen denne gangen da:))
  *ler* ja som vi lar oss påvirke...
  klem Lokki

  SvarSlett
 11. Ja, hvorfor begrense wallstickers til spikerteltet. Kanskje jeg rett og slett skal bekle min ringe bolig med tusser og troll og se om ikke naboene følger etter i stort monn!

  Når jeg tenker etter, så har jeg egentlig allerede hatt wallstickers på husveggen, jeg! Til halloween i fjor, klinte jeg et par selvutklipte flaggermus på veggen. Snakk om å være forut for sin tid! ;o)

  SvarSlett
 12. Skjønner ikke hvorfor folk som absolutt vil på camping ikke gidder å campe mer??? Telt er det eneste som gjelder!! Halloooo...sier jeg bare... :P

  SvarSlett
 13. Jeg tror fastboende campingliv med wallstickers og tilhørende spikertelt, stakittgjerde og potteroser er en form for ferie jeg aldri kommer til å forstå meg på!

  SvarSlett
 14. Hi, hi, jeg må innrømme at jeg blir utrolig fascinert:-) Og er det virkelig wallstickers?? Trodde det var sånne smijernsgreier som min svigermor har både hjemme og på hytten, og som de er så glad i nordpå. Wallstickersene må være en moderne variant av disse:-)

  SvarSlett
 15. hohohahahihi:)

  Var den ikke bra? Neida jeg trodde ikke det var deg;) Men tenk deg da...Det værste er at han var bare rett borti gata her...8 min gange kanskje.Jeg googla navnet til han fyren som hadde hatt han på besøk hehe.

  Forflyttet seg fra Ski til Drøbak..Hjelpes!Best å holde dørene låst...

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 16. Hehe, campinglivet har vel vært gjennom en liten evolusjon ja ;) Jeg må vel innrømme at jeg foretrekker motivene man vanligvis finner på innevegger ;)
  Jeg har aldri helt sett sjarmen i campinglivet selv - men gubben har campa en del i oppveksten. Det spørs vel om jeg blir nødt til å bøye meg for det en sommer. Men da er det snakk om å farte rundt, altså!!
  Ha en strålende dag :)
  Klem fra Barbro

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...