tirsdag 31. august 2010

Kjempetiltak fra kommunen

Nei, nå er jeg ganske stolt av kommunen jeg bor i. Det er nemlig satt i gang et tiltak for å få folk opp av sofaen og ut av døra til fysisk aktivitet.

"Få tiltak gir så stor helsegevinst som fysisk aktivitet. Lørenskog kommune starter høsten 2010 et lavterskeltilbud. Tilbudet er for voksne som er i lite eller ingen aktivitet, og som opplever det vanskelig å komme i gang på egen hånd",  kan man lese på hjemmesidene.

Denne uka starter turgruppe, aktiviteter i sal, bassengtrening og sykkelgruppe. Tilbudet er gratis (ikke mye som er det for tida) og det er bare å møte opp! Jeg synes dette er så flott.

Det er kommunen sin det, som ser ting i en større sammenheng og vil ha friske, raske innbyggere som trives. Men, ja for det er selvfølgelig et men, de fleste aktiviteter foregår på dagtid.....Bare bassengtreninga kan gå for folk i vanlig arbeid, det starter kl. 16.

Ja, så et av kravene for å kunne delta er altså ikke bare at du er nokså inaktiv, du skal være så inaktiv at du ikke en gang har en jobb....synd.

Elisabeth

17 kommentarer:

 1. Uff, det var nå synd at det kun foregår på dagtid da, men ellers et flott tiltak, det må eg sei meg enig i :o)

  Ha ein superfin dag videre!

  SvarSlett
 2. Det e lett å glømma tollen ja, men denna gongen fant eg ut at eg ikkje klarte å styra meg... ;o) Det var såpass bra tilbud, at eg meinte eg ville "tjena" på det :o)

  Og der kom pakken på døra uten krav om hverken toll eller moms! Komme evt i ittekant, va eg barra heldig elle har akkurat denna nettbutikken funne ein vei rundt det "tullet"... ?

  Time will show...

  SvarSlett
 3. Sånn er det bare, vet du...
  Det er jo faktisk et bra tiltak av kommunen, da - det må være godt for folk å ha noe å finne på.

  SvarSlett
 4. He, he, det måtte jo være en hake ved det:-) Men intensjonen er jo god da. Og rasker du på litt, Elisabeth, så når du den bassengtimen!

  SvarSlett
 5. Hmmff, er det faktisk mulig eller har de glemt å si at det er for pensjonister? Eller har de ekstra høye overtidslønninger i kommunesektoren slik at de må holde seg innen et visst tidrom for å forsvare utgiftene? Bassengtime rett etter jobb kan jo kansje være populært etter en dag i kjedlige tørre kontorer da ;OD

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 6. Flott tiltak.

  Jeg synes (ja, jeg er ganske mørkeblå i sykelønnsdebatten..) at de som mottar noen form for stønader basert på helsa, burde måtte møte opp et par ganger i uka...

  Selv betaler jeg 519 kr. i måneden for å trene utenom arbeidstid, og benytter meg flittig av naturen...!

  SvarSlett
 7. Så flott. ..... og så dumt.... God tirsdag :)

  SvarSlett
 8. "Hei, mitt navn er Kåre, og jeg er inaktiv! Derfor møter jeg opp her blant andre inaktive. Vi skal få det moro, gitt!"

  SvarSlett
 9. typisk, når et sånt tilbud dukker opp!!
  får bare håpe at de som KAN bruke det gjør det da, så kanskje det blir utvidet etter hvert?!
  fin tirsdag til deg - med eller uten gratis trening ;)

  SvarSlett
 10. Godt tiltak av kommunen! Synd de fleste aktivitetene er såpass tidlig på dagen.

  SvarSlett
 11. Typisk...
  Et bra tiltak, men som kun er for de som ikke jobber på dagtid... ;O)

  Ønsker deg en strålende tirsdag!

  SvarSlett
 12. "Tilbudet er for voksne som er i lite eller ingen aktivitet, og som opplever det vanskelig å komme i gang på egen hånd" Det er jo meg de snakker om!!! Jeg er jo ganske aktiv på et vis, men kan ikke påstå at man blir så veldig sprek av å sitte å sy, hekle eller lese. :D

  SvarSlett
 13. Er ikkje noko problem då vel? Hopp i bassenget!

  SvarSlett
 14. Kunne de få med i overskriften gratis aktivitetstilbud for arbeidsledige og uføretrygda?! Uansett så er det vel de som trenger noe å gjøre mest, og de har sikkert minst penger til å spandere på seg slike ting. Jeg tror nok de ser på det som en langsiktig investering, ettersom de kanskje kan bli aktive også på arbeidsfronten etterhvert.

  SvarSlett
 15. Hahaha, ja det er vel typisk

  SvarSlett
 16. Ja, det ville jo vært for gæli' om vi faktisk kunne få vært med på noe som ikke kostet skjorta - på kveldstid???

  Hilsen nybakt fotball-mamma på singel-lønn, som nesten er ruinert før vi har starta... *ler*

  SvarSlett
 17. Også får dere jo så fint hus! Eller borg. Eller... Men det var et helt annet tema. ;o)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...