tirsdag 31. august 2010

Seriemorder

Tidligere i sommer fikk vi besøk av en snegle og jeg ba om hjelp via bloggen for å få avgjort om dette var et eksemplar av den fryktede Iberiasneglen, også kalt mordersneglen.


Mistenkelig snegle før mord. Mørk Iberia eller lys Skogssnegle?


Vel, nå har jeg drept til sammen seks snegler. De har møtt sin skaper (om det finnes en sneglegud) etter et dødelig bad i en haug med salt. 

Iberiasnegle iflg. parkanlegg.net


At antallet senglemord endte på seks bekymrer meg. Ikke at jeg er et morderisk vesen som tørster etter mer blod....eller rettere sagt slim, men tallet er urovekkende lavt og kan kun forklares med en av de to følgende forklaringer:

1) Jeg var raskt ute ved mordersneglens ungdom og fikk avverget enhver reproduksjon.

2) Jeg har drept uskyldige skogssnegler som var såpass brunaktige at de ble feilaktig tatt for å være den morderiske fetteren Iberia.

Skogssnegle iflg. Wikipedia

Ai, ai, ai, har jeg drep noen uskyldige vennskapelige vesener på grunn av farge? Nei og nei, rasemord, dette er ikke bra. Kan det faktisk være at forklaring nr. 1 kan være tilfelle? Jeg håper det, jeg vil ikke tittuleres seriemorder..

Elisabeth

14 kommentarer:

 1. Oj, moralsk dilemma dette, Elisabeth. Vi går for alternativ 1 og lar tvilen komme tiltalte til gode ;-)

  SvarSlett
 2. Du har nok stoppa dei før orgien sette i gang.

  SvarSlett
 3. I mørket er alle snegler grå... Øh.

  SvarSlett
 4. Noen og enhver blir vel rasist i sneglekrigen. :)

  SvarSlett
 5. Jeg tror jeg heller litt mot mord av uskyldige... Hvis du vil gjøre det godt igjen, kan du sikkert få hente noen i hagen vår! De som evt. overlevde gressklippinga i går...

  SvarSlett
 6. Uff nei, seriemordar vil en jo ikkje kallas må veta!!!

  Trur og at eg ville gått for alternativ nr 1.
  E imidlertid forbausa øve det av det særdeles lava antallet...

  Eg kunne drept 20 stk av den skumle brune sorten barra mens eg gjekk tur med Silver i dag. Nå e ikkje eg så god i å drepa nåke som helst da, så de fekk leva videre. Egentlig ubetenksomt av meg forstår eg, så eg e nok medskyldig i rekordstor familieforøkelse te neste år... Uff, vil jo ikkje ha det på meg heller. Det e godt eg e anonyme her, tihi ;o)

  Angåande å legga seg te som følger, så har eg og hatt problemer med det de siste dagane. Eg har då trykka på "følg"ikonet som e heilt øverst på alle blogger, og det har funka.

  Kjekt at du vil følga meg da, nå blei eg glad :o)

  SvarSlett
 7. Da kan jeg sikkert bistå etterhvert med noen av den beryktede Boasneglen, en aggressiv art som kverker de fleste andre typer bl a Iberia.

  To av dem lagde som bekant en hel haug med sneglbabyer på veggen til boden her for noen uker siden.

  Skal gi beskjed når jeg får syn på de små, så kan du få adoptere noen!

  SvarSlett
 8. Jeg lar tvilen komme deg til gode i denne sak ;)
  Må jo innrømme at jeg lo litt av deg ,da :)

  SvarSlett
 9. Hehehe, jeg har få, om ingen skrupler når det kommer til mulige killersnegler, så her går du fri fra formaninger gitt ;))

  SvarSlett
 10. Eg trur du må grava fram levningene og sende dei inn til obduksjon. Ikkje før du får svar på dette vil du få sjelefred... :)

  SvarSlett
 11. Jeg er så glad for at jeg bare har gule snegler i hagen og slipper å ta stilling til rasemord eller ikke. De gule er så små at de stort sett får være i fred :-)

  SvarSlett
 12. Hos oss dør også alle andre snegler enn de søte små med hus på seg. Jeg ser ikke på raser, bakgrunn eller eventuell religiøs tilhørighet når jeg tar med meg En Egnet Klesklype (som benyttes kun til snegler) og en rømmeboks med saltvann, og slenger dem oppi. Uten skrupler!
  Store snegler er skumle snegler og skumle, store snegler spiser opp blomster, og blomstene har jeg kjøpt på Plantasjen. Ergo dør de store, skumle, blomsterspisende sneglene!
  ...så du møter ingen fordommer hos meg heller ;)

  SvarSlett
 13. Siden du bare har drept seks snegler, så er det nesten så jeg tviler på at det er Iberiasnegler du har kverket... Jeg tar knekken på 15 - 20 stykker HVER kveld, og i år er det dårlig Iberiasnegleår (heldigvis). I forfjor var vi oppe i 50 - 100 stykker på pr kveld, så jeg kan visstnok både titulere meg som seriemorder OG massemorder:-)

  SvarSlett
 14. En snegle fra eller til spiller ingen rolle. Inni deg får du tenke at dette var de morderiske. Jeg tror ikke du må sone.

  ;-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...