mandag 30. august 2010

Bakedag

Dette innnlegget er litt sånn bla bla, se hvor flink jeg er bla bla, heeelt naturlig å dytte kameraet nedi bakebollen, men jeg må jo dokumentere når jeg skal tildele meg selv husmorpoeng så ingen tror jeg jukser, ikke sant?

Søndag er familiedag og ment å brukes på familieaktiviteter. Trollet fikk lov til å bestemme hva denne søndagen skulle brukes til og hadde et helt klart ønske: Bake!Og det var greit for mor og far for været var litt ustabilt, men vi følte vi burde komme oss ut i skauen eller noe annet sunt. Da slapp vi det siden barnet så gjerne ville bake.....Dessuten hadde bakemesteren, altså mor, lenge hatt lyst til å teste tranbærkjeks med sjokolade fra Trines Mektige Matblogg.

Så vi målte opp, kutta og blanda og rulla det hele til en pølse som skulle kjøles en halv times tid.

Trollet var ikke fornøyd, hun ville bake mer. Og da ble det flere kjeks, denne gangen med havregryn og rosiner.Selvfølgelig ble ingen av kjeksladningene seendes ut som på de lekre bildene i oppskriftene, men pytt pytt.En kopp melk (ja, det må være kopp) og helt ferske, hjemmebakte kjeks - himmelsk!Og en anledning til å bruke noen flotte Norgesglass, lar man ikke gå fra seg.

Jeg finner stadig nye bruksområder for glassene. Lørdag ordna jeg en vertinnegave på to minutter ved å fylle et glass med telys og binde et bånd med pynt rundt. Voila, søt og praktisk gave som mottaker også heldigvis satte pris på.

Nå er det bare å komme på kaffebesøk innerst i veien, vi har kjeks å by på!

Husmorpoeng utdeles selvfølgelig. ☺

Elisabeth

20 kommentarer:

 1. mmmm, de kjeksene ser gode ut. Hvor finner man hyllebær egentlig??Jeg som er lærer burde vel egentlig vite sånt, men man kan jo ikke gå rundt å være helt perfekt hele tida, eller hva????
  :)

  SvarSlett
 2. ja, de så herlige ut! Ha ei god uke!

  SvarSlett
 3. Så flinke dere er da! :D


  PS: Penny finnes i en kjempefin!! bukse til store jenter samt jakke (korte ermer) og Rosie Pantsuit finnes til stor jente . (De har høogsårt på ønsker og laget jeanspantsuit i store størrelser også! Yey!) Så Trollet kan få! :D

  SvarSlett
 4. Syns faktisk du kune vore endå mærr rause med poenggivningen eg :o) Bra jobba!

  Og bruksområdet for norgesglass e bortimot uendelige ser eg ittekvart. Det kan eg lika :o)

  SvarSlett
 5. Nam nam, du fortjener vel noen poeng til vel;oD
  Koselig med baking i drittværet, det gir litt 'gofølelse', både når man holder på og etterpå når man kan kose seg litt ekstra;-)

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 6. Dette så jo knakende godt ut :)

  SvarSlett
 7. Poeng til deg!
  Denne husmoren skal rydde huset i dag. Ender med at jeg og PC-en forskanser oss på eldstedatterens rom - siden det så langt er det som er nærmest ryddig. Men så skal jeg rydde. Snart. Bare lese litt først. Og høre litt på Norah Jones. Og klappe på katten. Og snart kommer det kanskje inspirasjon nok til å blogge litt også...
  Sees på!

  SvarSlett
 8. Hehehe, jeg dokumenterer også mine sysler på kjøkkenet. Litt for å overbevise meg selv om at jeg digger å være husmor, og litt fordi jeg finner oppskrifter overalt (greit å samle dem på ett sted) og litt for at jeg skal huske hvordan det skal se ut *knegg*
  Blir ikke som på bildene det jeg lager heller, men det smaker godt ;)
  kjeksene dine så nå flotte ut spørr du meg, og atter en gang fikk jeg vann i munnen etter ett bloggbesøk *sukk*

  SvarSlett
 9. Se her, ja! Dette var jo et skikkelig husmorinnlegg! Du vet å hoppe fra det ene til det andre!

  SvarSlett
 10. Hm, så det fins faktisk andre bloggedamer som IKKE har turkis Kitcen aid maskin??? (Ser forresten at vi har samme Tupperwareboks)

  Kjeksene så innmari gode ut, og hadde nok gjort stor lykke her i huset. Jeg er egentlig ikke så veldig glad i å bake med ungene (uff, for en mor...) for jeg roter og griser liksom nok alene. Så jeg synes du fortjener minst et par husmorpoeng til for innsatsen!

  SvarSlett
 11. Har du noen skala over hvor mange husmorpoeng du fortjener for dette, eller er det valgfritt? Sparer du poeng for å oppnå noe spesielt? (he-he).

  Nå har du tydeligvis fått taket på disse sortene, så da vil vel noe av julebaksten gå unna i en fei når så langt kommer.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 12. du får sagt det, du, Elisabeth! :)
  hihi - jeg måtte le av introen din om husmorpoeng og latterlig bloggtilnærming til alt i heimen! :)

  SvarSlett
 13. Det så namme ut : ) Jeg har etterhvert innsett at jeg knipser bilder av de utroligste ting, alt takket være bloggen. Alt skal liksom dokumenteres ned til minste detalj! Misunner deg kattekoppene, vi har to krus, men har så lyst på mer i serien. Er fryktelig spesielt, men de er så festlige likevel. Og jeg er helt enig, spiser man kjeks og drikker melk MÅ melka være i en kopp :D
  HUsmorpoeng fortjent. Klem Bustenellik

  SvarSlett
 14. Haha! Sånn tenker eg av og til her også, at det var bra jenta her ville bake i staden for å gå ut :)
  Følger med på Norgesglass-tipsa dine. Eg har fyllt eit med telys, men har ikkje kome på at det kunne vere ei gåve til nokon. Takk for det!
  Har sett sånne glass med kjeks, men har ikkje heimelaga kjeks, så der må eg skjerpe meg ;)
  Og takk for det ;)

  SvarSlett
 15. Du har en herlig humor!! Din måte å lage parodi på blogging gir meg ofte en god latter!! Men kjeksene du og "Trollet" bakte så virkelig gode ut:)

  SvarSlett
 16. He he he, herlig innlegg:)Du får mange husmorpoeng av meg altså, synes kjeksene så kjempegode ut jeg!!
  Ha en knallfin kveld:)

  SvarSlett
 17. -Om de var enkle å lage, skal jeg jammen prøve meg på slike jeg også! De så kjempegode ut, så husmorpoengene er velfortjent. Synes også du skal få noen ekstra for hjemmelaget vertinnegave..

  SvarSlett
 18. Kom du over et stort parti Norgesglass siden du har så mange på lager? Kjeksene så veldig imponerende ut. Var sikkert gode og!

  SvarSlett
 19. Poengene er velfortjente! Hege

  SvarSlett
 20. Velfortjente husmorpoeng! =D

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...