lørdag 14. august 2010

Er du et mammamonster?

Jada, denne mammaen kan være monster, sau, katt, prinsesse, grisemor og alle slags roller seksåringen instruerer. Vi pleier også mime ukas øveord på skolen. Men nå er det skoleferie og mimesesongen begynner ikke før til uka igjen. Da går det i monster, sau, katt osv.

Men til den egentlige saken...eller det egentlige monsteret.

Jeg kom over et gammelt nummer av bladet "mamma" her om dagen. "Test deg selv: Er du et mammamonster", kunne jeg lese på coveret.

Og her skal man virkelig få svar på om du duger. Hele ti spørsmål skal besvares så kan dommen falle.Svaralternativ A er sånn "Nei, det gidder jeg virkelig ikke..." og alternativ B er nokså midt på treet engasjert, innenfor det jeg vil kalle veldig normalt. Svaralternativ C derimot, der tar det helt av.

Som f.eks. "Når jeg blir bedt om å ta med kake til avslutningen i barnehagen eller på skolen:"

Da er svaralternativ C følgende: Jeg setter min stolthet i at kaka skal være hjemmelaget. Passer også på at den ikke skal inneholde for mye sukker eller farlig fett, vet du egentlig hvor farlig transfett er for kroppen? Derfor bruker jeg helst honning, speltmel fra en liten mølle i Grukkedalen og tørket frukt fra et lite økokollektiv i Toscana i mine oppskrifter.

Herremin, kunne ikke svaret vært avslutta etter det med sukkerinnholdet? Kan hende tenker jeg på sukkerinnholdet, men speltmelet mitt er fra Innerdalen og den tørka frukten fra Provence.....Nei, det var ikke sant.


Jeg er veldig usikker på om illustrasjonsbildene er av et mammamonster. Er det pappamonsteret som lurer bak hjørnet der?

Vi tar med ett eksempel til, det gjelder morgenrutinene og følging av barn til barnehage eller skole:

Svaralternativ C: Jeg står alltid opp i god tid før barna. Det er så viktig å starte dagen på en myk og harmonisk måte. Jeg tenner levende lys og rister havregryn og nøtter i akasiehonning slik at müslien er helt fersk når jeg serverer barna den. Det er noen kilometer å gå til skolen, men barna mine simpelthen elsker å gå. De har gått toppturer i Jotunheimen siden de var tre år gamle, ingen ting er som litt frisk luft før en lang arbeidsøkt. Vi er alltid ute i god tid slik at jeg kan slå av en prat med læreren eller personalet for å oppdatere dem om hva mine små har opplevd siden sist.Jeg føler det mangler svaralternativ A+ og B+ i denne undersøkelsen. Om du tenker at det bør være C+...ja da har du definitivt behov for kraftig medisinering.

Og "mamma" konkluderer da også med at om du svarer med flest A-er (alltid seint ute, ingen kake, ikke gidder være med på sosiale arrangementer i barnehagen osv., da kreves det full sjerpings.

Flest B-svar: "Du er nok en ganske vanlig mamma, som prøver så godt du kan, men ikke får det til bestandig."

Flest C-svar gir deg  altså diagnsosen et mammamonster. "Før du fikk barn hadde du sannsynligvis en jobb som tok all din tid, hvor du hadde mye ansvar og latterlig høy lønn. Siden 12 timers arbeidsdag vanskelig lar seg kombinere med små barn, har du flyttet all din prestisje over på barna og vinnerinstinktet er fortsatt inntakt."

Virkelig en kvalitetstest fra Aftenposten forlag. De fleste leserne ender nok med flest B'er og da er vi ikke gode nok, er konklusjonen. For det finnes sikkert de som tar sånt seriøst. Jeg gjør det ikke...


Elisabeth

20 kommentarer:

 1. Rett og slett fascinerande med sånne testar...
  Det va nå usedvanlig detaljerte alternativer da, lure jammen meg på ka de har tenkt på dei så har lagt den der :o)

  Hadde nok havna på B eg og ja, men meine bestemt at det ikkje fins nåken rette måtar å værr mor på. Så lenge en sørge for at ungane føle seg trygge og elska, så trur eg de e utrusta te å klara det mesta livet byr på :o)

  SvarSlett
 2. Jeg også liker slike tester, ikke fordi det gir noe skikkelig svar, liker dem nok mest fordi de er i listeform - haha.

  Kan jo få prestasjonsangst av mindre.

  Ha en stråleden dag!

  SvarSlett
 3. Hva bruker man ikke tiden til for å fylle opp noen sider i Mamma? Kunne man ikke hatt en "fornuftig" test i stedet, da - en som hadde litt seriøse C-svar? Rister nøtter i akasiehonning? Hvem i ville fridens navn er det som gjør det??? *ler* Her rister vi brødskiver - og rett som det er blir de svidde også. Jeg er nok en dårlig mor - og overhodet ikke glad i barnet mitt... Haha!

  SvarSlett
 4. Haha og huffameg. Sånne tester er i grunn litt tragikomisk. Hvertfall for oss som kan ta slikt med en klype salt. Det triste er jo de som IKKE klarer det, og heller tar til seg rubbel og bit som står i disse bladene..
  Er heller ikke så glad i "Dette må toåringen din kunne-sakene", men det er et helt annet kapittel :)

  SvarSlett
 5. jaja, som om ikke presset vi legger på oss selv er stort nok ;) jeg tror jeg er en relativt gjennomsnittlig B-mamma, og stolt av det! den gylne middelvei er alltid bra, er det ikke det?? skal man være en c-mamma blir det i hvert fall ikke tid til å blogge ;)
  det ligger en liten ting til deg på bloggen min, forresten :)
  god helg!
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 6. Jeg er et B-menneske. Teller det? :))

  SvarSlett
 7. Slike tester gir nok mange dårlig samvittighet...
  Jeg er over det stadiet og får meg bare en god latter :-)
  Kos deg i helga.
  klem Igi

  SvarSlett
 8. Tester i ulike varianter pleier jeg hoppe over.

  Dessuten, kan jeg egentlig være objektiv i en slik sak?

  Undersøkelsen burden vel mine barn ha sett, men skrekk og gru hvis det ender opp med at jeg får betegnelsen mammamonster.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 9. *knis* Jeg hadde definitivt havna på en solid C, for jeg er skikkelig sånn som det der! Faktisk! Ellers er jeg også kommentarfeltlystløgner og en døgenikt av rang :p

  Alltid morsomt å ta sånne tester - både i blader, på Start.no og på Facebook. Og jeg tar selvfølgelig sånne tester bånn seriøst, og gleder meg allerede til mitt neste liv som treskrue. Ja, for det har Facebook sagt! Dessuten er jeg faktisk også 42 år - selv om fødselsattesten min sier 29 1/2. Så det så...

  Helgelig klem fra Kali-monsteret - som selvfølgelig er på vei i seng for å legge meg samtidig med seksåringen sånn at jeg kan stå opp igjen klokka 5 i morra tidlig for å få litt Kali-tid - og tid til å høste kornet, male det til mel og bake grovbrød før klokka er halv sju. ;)

  SvarSlett
 10. Ha ha, jeg føler meg av og til både som mammamonster og monsterkjæreste. Men kanskje ikke på den C-svar måten :)

  SvarSlett
 11. Jeg er til tider et "monster of fucking everything". Punktum.

  SvarSlett
 12. haha elsker sånne tester, kan ikke ta dem seriøst!! Men les bloggen til herlige Dentinista,kåret til årets mest inspirerende mamma blogg, ja så får en seg en tankevekker eller to.. hehe
  mvh Mona

  SvarSlett
 13. He he, husker den testen der, de prøvde vel på sitt lystige vis å lage noe artig .
  Det er ikke mange sånne tester jeg tar seriøst...

  SvarSlett
 14. Jeg er ikke mammamonster, men monstermamma, haha.

  SvarSlett
 15. Håper på en måte at c svarene er selironiske, og at hele testen er det. Definitivt monstermamma jeg også, uansett a b eller c svar.

  Du skriver om så mye morsomt her på bloggen din. Artig å lese!

  Ha en fin søndag. klem

  SvarSlett
 16. Det er jo dritbra da, tar virkelig "wannabe supermammaer" helt på kornet. Skulle gjerne likt å se hva de sier om tøybleier, diverse bæretøy, barnevogner, rosa klær og bruk av time out egentlig.

  SvarSlett
 17. Herrminjakobsen. Jeg har noen venninner som faktisk er C.. de skryter i alle fall noe fryktelig noe lignende så jeg setter dem i C boksen.Skamme seg! Trines kommentar tar kaka! oj oj jeg ler:)

  SvarSlett
 18. Er både mamma og monster, men ikke samtidig! (Kors på halsen)

  SvarSlett
 19. Haha. Bra gjengitt. Jeg har bladet, men har nok hoppet over denne testen. Sluttet med testing siden Starlet, eller var det Romantikk? Hvilke kategorier var det egentlig bra å havne i? Ingen. Ergo - ingen testing ;)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...