tirsdag 10. august 2010

På myggstikkene

Et lite husmortips herfra i dag, eller ren reklame, kanskje. Familien innerst i veien samt svigerforeldre, svoger, svigerinne, nevø og niese har hatt produkttesting under Finnmarksferien.

Vi fryktet den svære, myteomspunnede myggen. Før avreise kjøpte vi myggspray, myggdeo, myggnetting til å træ over hodet, ja til og med et slags tekstil som skulle være impregnert med noe som myggen ville hate, ble det brukt penger på. Men som svoger så fint kommenterte "Det med den impregneringa hadde ikke Finnmarksmyggen fått med seg at de skulle hate". Med andre ord, den tekstilen funka dårlig.

Selv gjorde jeg et forsøk med et par fedd fersk hvitløk hengende i capsen på tur over myra. Innbiller meg at det hjalp. Må nevnes at vi søringa syntes det var nok svirrende udyr i lufta mens de innfødte bemerket at det var lite mygg i området...

Til tross for spray, deo og så videre, var det ikke til å unngå å bli stukket. Men totalt antall myggstikk og dermed gjennomsnittet per person var langt lavere enn frykta. Hurra for det.

Nye myggstikk ble hver kveld behandlet med et vidundermiddel som svigermor hadde troa på, en aloe vera gelé. Og den var suveren.Stikk som var i ferd med å svulme og klø ble effektivt dempa med den kjølige gelen. Myggift som allerede hadde forvandlet en underarm til en vedkubbe på en stakkars allergiker, fikk etter kort behandlingstid normal form igjen.

Vel hjemme igjen sitter jeg og klør på noen suvenirer fra Finnmark og savner svigermors lindrende gelé. Tror det må komme en slik flakong  innerst i veien også.

Elisabeth

Bilde lånt fra naturligvis.no

13 kommentarer:

 1. Den er genial! Super på solbrent hud og. Men dere hadde neppe det problemet i nord. Det er ihvertfall en av de produktene jeg syns hjelper for alt! Nesten.

  SvarSlett
 2. Tryllemiddel det der då!

  SvarSlett
 3. Aha :) Takk for tipset! Det skal vi jammen prøve! Skal på ei av hyttene nå til helga, der florerer det av stikkende flygejævler..

  SvarSlett
 4. Jeg skjønner at jeg trenger nye linser igjen, når jeg leser at dere hadde med dere myggedo på tur. Det var visst myggdeo.
  Aloe vera er løsningen på alle verdensproblemer - det mente mamma i sin tid også. Og om ikke alle, så hvertfall de som klør mest!
  Busteklem

  SvarSlett
 5. Godt at dere ikke fikk så mange som dere hadde fryktet, da:-)
  Aloe Vera er alltid i skapet i størstepiahjemmet også, helst 2, i tilfellet vi kommer i skikkelig aloe vera knipe liksom:-)

  Ha en strålende tirsdag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 6. Selv får jeg tatalt FNATT av mygg, og det er mildt sagt litt dumt ettersom jeg elsker skogen. Har sånn gele, fra et annet merke, og det er virkelig supert! Youghurt naturell er heller ikke dumt!

  Deilig tirsdag!

  SvarSlett
 7. Aloe Vera-gelen fra Jäson (og sikkert mange andre merker også) er faktisk veldig bra for huden, enten det nå er solbrenthet, insektstikk eller annen hudirritasjon. Den kjøler og svaler og gjør heller ikke huden klissete etterpå. Har brukt den i en god del år selv nå. :)

  Ok, det var dagens reklame ...

  Fin blogg du har! Synes det er artig å lese dine små og store betraktninger. Jeg skriver heller ikke om interiør eller mat. Det går likevel an å skrive god blogg! :D

  SvarSlett
 8. Aloe Vera är bra till mycket :-)

  SvarSlett
 9. Dette skal vi prøve! I Myra er det masse mygg. Jeg er sikker på at det kan sammenlignes med Vidda. ;-)

  SvarSlett
 10. Tips er notert!
  Men det var vanskeleg å finne telefon-nummeret til fastlegen innerst i veien;)

  SvarSlett
 11. Av erfaring kan jeg anbefale "jfeiruohgrueiqfdfnd" og "nvdaøj kalbv jca".

  (Dette er medisin med greske navn som hjalp mot Lokes moskitobitt i syden.)

  På forhånd er du meget værsågod!!!!! :)

  Gøy å lese bloggen din igjen!!!

  SvarSlett
 12. Den der er super! Mormor og mamma har sverget til den i alle år... selv har jeg ikke kommet så langt som å kjøpe den enda.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...