søndag 1. august 2010

Lenge til førti

-Hva ønsker du deg til bursdagen din? Spurte Mannen her en kveld.

Et hyggelig spørsmål det, men noe overraskende. Neste gang jeg fyller år er det et rundt tall, men det er 3/4 år til! Og Mannen pleier som regel spørre tett innpå, sånn er uke i forveien tidligst. Hadde han fått solstikk, forvekslet meg med en annen, var det begynnende alderdom med sviktende hukommelse jeg var vitne til? Mannen har tross alt passert den fryktede milepælen å bli 40 år. Selv kjenner jeg at jeg ikke er klar for den erfaringen.

-Hvorfor spør du om det? Jeg har jo ikke bursdag før i mars!

-Kan du få fri noen dager fra jobben i mars, tror du? Fortsatte han.

-Hvorfor det?

-Å, ikke vær så treig da.

-??

-Kanskje noen gaver må planlegges og er greit å bestille i god tid.

-Aha! Så spennende!

Mannen elsker å pirre min nysgjerrighet, gi meg små hint, men aldri nok til at jeg fullt ut forstår hva gaven er. Nå skal han altså holde meg på pinebenken i nesten åtte måneder. Huff. En vanskelig oppgave for en som er så nysjerrig som meg. Og han gir jo egentlig bare villedende hint. Som den gangen jeg fikk et fabelaktig ordkryssord, altså en sånn hvor man skal finne ord loddrett, vannrett, diagonalt, litt rundt omkiring, opp ned osv. Et av ordene var "Lord Nelson". Veldig villedende for svaret viste seg å være tur til Stockholm. Lord Nelson var navnet på hotellet. Skjønner du hva jeg mener med villedende?

Dagens bursdagsspørsmål gjorde ihvertfall at jeg nå mentalt har begynt å forberede meg på det runde tallet. Det hadde jeg ikke tenkt å begynne med før litt utpå høsten. Ja, jeg er en planlegger. Jeg som akkurat har begynt å oppfatte meg selv som voksen, som ikke lenger reagerer når noen kelnere med gode hensikter kaller meg frue eller madame.

Hva forventes av en kvinne på 40?

Jeg har begynt å forberede meg til min nye status. Første skritt var å kjøpe bladet "tara". Det har jeg aldri ofret et blikk siden det markedsføres som "Bladet for kvinner over 40".

Skjelvende åpnet jeg bladet og forventet å finne artikler om beinskjørhet, råd om pensjonssparing og annonser for inkontinensbind.


Første annonse var for en sjampo jeg selv ofte bruker, god start. Redaktørens leder fenget meg. Ser man det. Neste annonse var for Panda lakris, min favorittgodis! Og da jeg kom til sida med leserinnlegg falt blikket på "Ikke bare for de som er 40+". Da var jeg solgt. Dette bladet for kvinner viste seg å være ganske så ålreit, mer modent enn"Henne" og mer moderne enn "Allers".

Hm, litt tidlig å konkludere, men mulig jeg er blitt voksen og er klar for å entre kategorien førti pluss. Jeg jobber videre med saken.

Elisabeth

Bilde lånt fra tara.no

16 kommentarer:

 1. Haha! Har lest frå linken spørre tett innpå.
  Skal IKKJE ønske deg velkommen i klubben før det vert mars, - og det er ein evighet til ;)

  SvarSlett
 2. Ha ha ha (nå tok latterkrampa tak her et øyeblikk (link)).... Du skal nå være sjeleglad for at du har en kar som tenker på deg - Han planlegger nok noe du ønsker deg (eller ikke vet at du ønsker deg) - Dærsken: Du burde innføre poengsystem for gubben også!!! (Mannen til Elisabeth: hvis du leser dette: Applaus!)

  MIn mann har ikke spurt meg ennå hva jeg ønsker meg. Jeg kommer jo like bak deg.... Men gir han noen uker til, tenker jeg ;)

  SvarSlett
 3. Tror jag sänder Mannen min en tur til din, for å lære litt!

  SvarSlett
 4. Spennende, spennende. Og huff, så lenge å vente. Kjenner jeg blir litt nysgjerrig selv;)

  SvarSlett
 5. Jøye, nå er jeg også nysgjerrig! Håper du holder oss oppdatert med hva mannen din finner på av villedende hint og teasere. :D

  Selv planlegger jeg 70-årslag for tida. Ja, lag. For når man blir 70, har man jo lag. Ikke selskap. Ikke fest. Lag.
  Og nei, det er ikke for noen andre. Og heller ikke for meg alene (heldigvis). Det er for meg og min mann som begge har runde tall i år. Han har allerede rundet sine 40 og jeg hiver meg på med mine 30 i desember. :)

  Ha en nydelig kveld!

  SvarSlett
 6. Ok. Da skal jeg gi Tara en sjanse! Jeg er også førti neste vår. Foreløpig har ingen spurt om hva jeg ønsker meg. Men det er noen som maser fælt om en fest. Er det obligatorisk, tror du?

  SvarSlett
 7. Du er jo bare ungdommen... hehe, jeg ble 40 i mars i år, min gubbe spurte ikke så tidlig nei... men så ble han 40 selv i år også da ;)
  og fest... ja det er absolutt obligatorisk! vi holdt middag for familien, med søsken, foreldre og unger, og så hadde vi en heidundranes sommerfest for venner (og søsken). Det var morro til langt på natt...

  SvarSlett
 8. Litt av en mann du har som er i planleggingen allerede. Imponerende! Høres veldig spennende ut. Synd vi må vente så lenge før vi får vite det. Kan aldri tenke meg at min mann har begynt å tenke på 40 års gave til meg til neste år. Får vel begynne å hinte litt her på bloggen.
  Høres ihvertfall ut som det kan bli en storslått gave på deg. Kjenner jeg blir veldig nysgjerrig.

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 9. Det lukter reise på lang vei. Spørsmålet blir bare hvor? Jeg fyller førti før deg. Og vet vet at min mann stikker inn hit for å lese, så jeg sier bare "les, og lær!" (Dette var til mannen min,altså, ikke deg Elisabeth, selv om du sikkert kan lære mye av Tara)

  SvarSlett
 10. Så gøy!! Tror du skal på en reise. Du burde sånn helt tilfeldig begynne å legge info om steder du har lyst å reise til rundt omkring i huset :-)
  Klem Igi

  SvarSlett
 11. Hmmm, jeg blir 39 for fjerde gang i morra jeg... Neida, jeg benekter slett ikke alderen. Jeg er fortsatt bare litt sur for at dagen ikke ble behørig feiret med fest. Få dager før bursdagen begynte nemlig Mannen overraskende å rive kjøkkenet... Og midt i oppussinga valgte han å ta en snartur til Afghanistan. Men når jeg nå gikk tilbake til blogginnlegget mitt i forbindelse med dagen, oppdaget jeg at jeg faktisk er blitt lovet en oval weekend som jeg ennå ikke har fått! Den skal nok innkasseres, ja! ;o)

  Du har forresten en flink mann! All ros til ham! :o)

  Dessuten, 40 er bare et tall! Vi tilhører en generasjon som nekter å bli helt voksne! ;o)

  SvarSlett
 12. Tro meg, ingen trenger Tara - spesiellt ikke jenter over 40. Hjernecellene dør i rasende fart fra 30, så det er bare å pakke bort Tv'en og abonnere på "Scientific American" :)Dessuten - i
  1900 var forventet levealder snaut 50 år, så det er all grunn til å glede seg over hver eneste bursdag! (<-- skrevet av en som blir 42 :)))
  Veldig omtenksom mann der, innerst i veien!!!

  SvarSlett
 13. Haha, tror det er mange menn som får se dette blogginnlegget her, min inkludert! Reise i gave er jo bare helt knall, rett og slett.

  -Også var det Tara, da. Må si jeg fremdeles er litt i tvil der, men jeg har jo HELE 2,5 år før..ja..40. (Den satt langt inne). Var det ingenting om overgangsalder der? Artikler a' la "Dette kan du som bestemor gjøre sammen med barnebarna"?

  Ha en finfin uke!

  SvarSlett
 14. Jeg er blitt 44 og venter fortsatt på å bli voksen. Sånn på den måten at jeg alltid virker cool og elegant, klok på en smart måte. I motsetning til vimsete, knisete, tullete, rar, impulsiv, utålmodig.
  :D
  Høres ut som en spennende gave.

  SvarSlett
 15. Det er mannen sin, det!

  Tara er fint. Jeg arver Tara av ei venninne. Og så kom jeg på at farmor mi fikk et årsabonnement på "Vi over 60" - hun var vel da noen og 80. Og hun kunne ikke begripe at det var til henne - hun var da ikke i riktig kategori? Så hun ga bladene til mor mi.

  SvarSlett
 16. Det blir sikkert en flott presang! Håper du glemmer det litt ut underveis så du ikke "dør" av spenning!

  Jeg ble 40 i fjor. Og det gikk helt smertefritt. Jeg synes faktisk det er værre nå som jeg om 10 dager blir 41.... Jeg er helt sikkert rar. He,he

  Ha en flott dag videre!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...