søndag 29. august 2010

Ryddings

Lørdagen ble tilbrakt i ryddingens tegn innerst i veien. Mor og datter gjøv løs på sistnevntes rom for å forberede innsetting av nymalt skatoll en skolejente verdig.Du og du så mye rot en seksåring kan samle på. Tre poser ble fylt opp med søppel, stort sett skriblerier og små duppeditter med ukjent opprinnelse og tilhørighet samt McDonalds-leker.

Mora forsøkte å pakke bort bøker og spill hun mente datteren var vokst fra.
 -Neiiiiii, mamma, jeg er ikke for stor for dyre-lotto, jeg spiller det hver gang jeg er hos mormor. .
-Jammen, vennen, du har ikke spilt det du har her hjemme på lenge lenge.  Og så videre.

En liten haug ble i alle fall rydda bort.Dessuten, når man rydder sånn dukker det jo opp skatter som må undersøkes, blant annet en Build a Bear brosjyre fra sist jul. -Den ønsker jeg meg, den ønsker jeg meg, i reprise. Ikke rart rydding er tidkrevende.

Etterhvert fant mor seg selv mutters aleine i rotet, dattera hadde stukket ut med en venninne som kom på døra. Ja, ja, mor jobba iherdig videre og så sitt snitt til å kaste enda mer skrot og rydde bort et par "Lillesøster"-bøker. Og rømlingen ble tilgitt da hun senere returnerte med en liten kopp med selvplukket blåbær, et par av dem såpass store at jeg mistenker en nabo for å ha hageblåbær...

Det nye skatollet kom på plass og ble hurtig fylt, blant annet med alle skrivebøkene Trollet rabler i og alt Top Model stæsjet.

Et skikkelig før- og etter-innlegg kommer så snart prosjektet er fullendt med nye gardiner, stol og hyller.

Elisabeth

10 kommentarer:

 1. Hihi! Dette hørtes merkelig velkjent ut!!! Det er ikke enkelt å engasjere jentene i prosjekt 'kaste gamle og ødelagte leker'! Mor jobber definitivt mest effektivt alene!! :-) Nå som vi skal flytte har jeg nesten tømt jenterommet for leker, og de vil ikke få dem igjen før vi er godt og vel på plass i nytt hus på nyåret en gang. (det er såååååååå deilig med ryddig barnerom!!!) Jeg vurderer sterkt å ha en 'auksjon'- de får kun igjen leker som de klarer å navngi eller beskrive!! Husker de dem ikke, så savner de dem vel ikke heller????

  Ha en fin søndag, jeg storkoser meg med å lese i blogen din- du er virkelig en humørspreder!!

  Klem, Eirin

  SvarSlett
 2. hehe... høres ut som en kjent situasjon, jeg har en sånn "rassia" omtrent to ganger i året på de eldste guttas rom, de er alltid med til å begynne med, men forsvinner etterhvert og det er egentlig bra, for da får jeg virkelig kastet/gitt/lagt bort det de aldri bruker mer, men aller helst vil ha liggende... en deilig følelse når man er ferdig :) Skulle bare ønsket at noen ville gjort det samme for meg...

  SvarSlett
 3. Godt å få rydda unna leker som ikke lenger brukes. Jeg blir fasinert hva jeg finer i kassa til en gutt på 9 mnd hjemme hos meg, så ja tenker det er mye spennende i kassa til en 6 åring :) Gleder meg til å se før/etter :)

  SvarSlett
 4. Eg må innrømme at eg syns du er flink! Her tenker eg ofte på å rydde gutane sine rom...men det blir med tanken... :)
  Gleder meg til å se sluttresultatet! Kanskje eg blir inspirert og setter i gang storopprydding her og :)

  SvarSlett
 5. Takk for koselig kommentar;-)

  Planten er nok den du tenker på og er en sitrongeranium, den skal visst holde myggen unna vinduene pga lukten:-)

  Koselig med rydding av barnerom, blir spennende å se resultatet!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 6. Ja, hvor kommer alt skrotet fra? Det er utrolig hvor mye de klarer å drasse med seg hjem. Vi rydder og kaster, men snart er det like fullt.
  Lykke til videre med prosjektet!

  SvarSlett
 7. Hehe, kjenner meg godt igjen! Jeg liker å rydde unna når jentene er borte jeg;-) Da står jeg litt friere..hihi...og det er sjelden de savner noe! Menn jammen må jeg rydde slik ofte, skjønner liksom ikke helt hvordan alt kommer i hus?!

  Skjønne lille trollet som er "sex og talt" da, hihi!

  Søndagsklemmer!

  SvarSlett
 8. Høsten er liksom ryddetid, virker det som. Vi har gjort det samme her :-)

  Marie

  SvarSlett
 9. Kjenner til oppryddingsaksjoner ja. Har kasta masse i smug også, som ingen savner :)

  SvarSlett
 10. Rydding er sjelefred!!!!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...