fredag 6. august 2010

Q for Q-melk

Nok en gang er det kjøkkenbordet og de nærmeste tingene som avgjør ukas bokstavinnlegg.Jeg støtter den lilles kamp mot de store, så derfor kjøper jeg melk fra Q-meieriene framfor giganten Tine. Ja, kanskje er de ikke så små lenger siden jeg får tak i dette merket i de fleste matbutikker av en viss størrelse. På den annen side, jeg har til gode å se en butikk som utelukkende fører Q-produkter og ikke konkurrentens. Og fortsatt er det sånn at Tine har monopol på kjøp av råmelk fra melkebøndene, mens Q-melk bare har lov til å hente råmelk fra bøndene som har Q-avtale. Det kalles visst konkurranseregulering.....

Flere ABC-innlegg finner du via denne linken.


Elisabeth ♣

19 kommentarer:

 1. Enig med deg! Og derfor kjøper jeg kun Hipp og Småfolk babymat, og ikke Nestle som åpenbart har kjøpt opp 90 % av hylleplassen i butikkene.

  SvarSlett
 2. Jeg kjøper også utelukkende Q-produktene - hvis mulig. Den Q-en er litt utfordrende.... men du løste det utmerket, som vanlig :)

  SvarSlett
 3. Jeg var spent på hva du ville finne på. Og du fant løsningen veldig nært.
  Håper det går bedre med øyet.

  SvarSlett
 4. ...og den er billigere... :)

  SvarSlett
 5. I Danmark er det Arla og ikke Tine der næsten har monopol på alle mejerivarer. Men vi er en del der støtter de små (og ofte økologiske) mejerier med deres produkter. :-))

  SvarSlett
 6. Bedre og billigere og det er utrolig flott at de står på som de gjør til tross for de elendige konkurransevilkårene som myndighetene faktisk tillater.
  Vi opplever det samme hva gjelder smør. Der måtte konkurrenten gi seg.
  Matvaremonopoler er en sikkerhetstrygghet. Vi vet jo alle hva en streik i slike monopoler kan bety for matvaresikkerheten.

  SvarSlett
 7. Jeg er også av de som støtter de små, ingen burde få ha monopol på "vanlige" husholdningsprodukter slik Tine og diverse andre har hatt i mange år!!
  Håper øyet begynner å bli bedre ;-D

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 8. Her er jeg med deg fullt ut, til tross for at jeg kommer fra en familie hvor halve slekta har jobbet i Tine. Eller Norske Meierier som det het før, da!
  Håper det går bedre med øyet. Jeg tulla jo littelitt i den forrige flåsete kommentaren min!

  SvarSlett
 9. Jag försöker också mjöjk som är producerad av mindre mejeri. Man ska stötta de små...
  Fint inlägg!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 10. köpa mjölk, ska de stå :)

  SvarSlett
 11. Det er nok en vanskelig kamp, den med de små mod giganterne. Her i landet ser det ud, som om giganten, Arla, overtager de små mejerier et efter et.

  SvarSlett
 12. Her går det også i Q-melk :D Jeg syns den smaker bedre enn Tinemelka også, jeg...
  Jeg skulle ønske man kunne fått Q-melk som skolemelk!

  Herlig Q!
  Jeg var med på Runde 2 av ABC, men det sklei ut - som så mye annet ;)

  Håper øyet ditt er bedre nå :)

  SvarSlett
 13. Fint q-indlæg, jeg holder også med de små - er ikke vild med monopolisme..
  Ha' en dejlig weekend

  SvarSlett
 14. Q- melk må en ha vet du og jeg synes det er grunn nok til å kjøpe den bare for navnet!

  SvarSlett
 15. Hmmm... Norske bønder har det ikke lett, og i og med at det er bøndene som faktisk eier Tine, mens Q er en vanlig kommersiell aktør i markede, heier jeg på Tine sitt lag..... Men ingen i Sjuskeheimen drikker melk, og Sjuskeline er mest glad i jarlsbergost, så er det kanskje et vikarierende motiv.... Uansett så er det viktig å opprettholde Norsk landbruk!

  Klem

  SvarSlett
 16. Eg drikk svæææært lite mjølk, men har fått med meg at det finnst to merker. I mitt kjøleskap står der dessverre ingen Q :)

  SvarSlett
 17. Q-mælk kender vi ikke i Danmark, men i min familie støtter vi også de små mejerier. Især Øllingegård, et lokalt mejeri, som laver de skønneste økologiske produkter.

  SvarSlett
 18. Jeg velger også Q-melken om den er tilgjengelig, men jeg visste ikke at Tine fremdeles har monopol på kjøp av råmelk. Takk for den opplysningen :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...