torsdag 26. august 2010

Moder’n og fashion

For å få fullt utbytte og forstå det komiske i denne historien trengs litt bakgrunnsinformasjon.

Min gamle mor er heller lite forfengelig, ja hun er heller av den praktiske sorten. Når hun kjøper seg klær er det stort sett på salg og plaggets viktigste egenskap er hvor lite det krøller, kvaliteten på stoffet og hvor enkelt det lar seg vaske rent. Elementer som farge, mønster og passform er underordna.

Moder’ns største lidenskap er kunst og galleribesøk. Det er knapt en utstilling i Oslo-området denne dama ikke får med seg. Spesielt åpninger med gratis vin er populært. Hun står derfor på mailinglista til de fleste gallerier og mottar flust av invitasjoner til åpninger.

Sist uke troppet denne dama opp på et galleri, iført praktiske sko, anorakk, sekk på ryggen og sikkert et eller annet ubestemmelig hodeplagg. Hun kunne ikke skjønne hvorfor det var så voldsomt mye folk. Det er jo ikke uvanlig at hun er av tre personer som overværer et sært foredrag eller noe i en bortgjemt bakgate...

-Så sto det en dørvakt der som spurte om jeg sto på besøkslista, fortalte moder’n per telefon. Å, skulle man svare på invitasjonen? Det er mulig jeg har forsømt meg, svarte jeg denne mannen. Han var pen i tøyet og veldig hyggelig (slik tilleggsinformasjon er alltid en del av moder’ns historier) og slapp meg inn. –Har du en stol og sitte på, jeg har en dårlig hofte, skjønner du?

Så vet du (per telefon til meg), så ble jeg geleidet fram til første rad. Sammen med en haug med fotografer og journalister. Du skjønner det var noe sånn motegreier.

-Ja, det er Oslo Fashion Week, skyter jeg inn.

-Ja, det var masse fotografer og journalister og der satt jeg på første rad! Masse spesielle folk, ved siden av meg satt det en med en hårbøyle med en kake på toppen, ha ha ha.

-Ja, det er Fam Irvoll.

-Ja, jeg vet ikke, hun hadde krøllete hår.

-Nei, jeg mener kakehårbøylen, det er

Moder'n bryter av, når hun forteller så er det vanskelig for andre å komme til orde -Ja, så satt jeg der, på første rad og det var lekre kjoler som ble vist. Designeren het Santos et eller annet. Lekre kjoler, en som jeg fikk lyst til å kopiere. Og en ting som gikk igjen var noen stoffblomster, sånne som barn kan lage. Du vet sånn en stoffbit som man tråkler litt rundt og snurper sammen. Santos høres latinamerikansk ut, ikke sant? Nei, han er visst asiatisk og bla bla bla….

Jeg var allerede i gang med å google etter bilder fra visningen og krysset fingre for at det ikke fantes noen med en smilende, rar, anorakkledd dame med sekken på fanget bak de lekre aftenkjolene med barnslige stoffblomster…

Elisabeth
 
Tør ikke rappe bilder, men om du er nysgjerrig på de lekre kjolene kan du titte her. Heldigvis ingen gammel ufiks dame i bakgrunnen, puh.

22 kommentarer:

 1. Jeg syns din mor høres ut som en spesiell og søt dame, jeg :)

  ...også ser jeg at vi har omtrent samme form for prioriteringer ved innkjøp av nødvendig garderobe ;) Pris - størrelse og om plagget er komfortabelt - stell (at det tåler maskinvask, at det ikke trenger strykes, etc) - passform og farge. Om det er på moten eller ikke er meg klinkende likegyldig ;) Ellers følger jeg omtrentlig den rekkefølgen når jeg mååå kjøpe meg klær.

  Men stort sett stiller jeg meg opp i døråpningen på Utvalgt Klesbutikk, lar blikket sveipe over stativene og er det ingen klær som ved første øyekast overfaller og bønnfaller meg om å få bli med hjem, så har ikke den butikken noe. Enkelt og greit :P

  Ha en nydelig regnværsdag ;) (eller slipper man nedbør på Nedre Romerike i dag, kanskje?)

  SvarSlett
 2. Ho ho ho - Elisabeth.... Dette er festlig lesning. Humrer godt her jeg sitter :)

  SvarSlett
 3. he, he, Kail. Du og moder'n hadde vært et flott team. :-) Slipper ikke unna regnværet her heller, nei.

  SvarSlett
 4. Takk for en festlig historie pa morgenkvisten!
  hehehe... jeg humrer enda!

  ha en fin dag!
  klem Mette

  SvarSlett
 5. Æ flire mæ fillåt! Artig historie på morgenkvisten. Ikke for å framstå som respektløs, men bilder hadde jo vært litt morsomt akkurat på denne. Når jeg leser dine beskrivelser, altså...

  SvarSlett
 6. Hahaha..så herlig! Hun høres faktisk litt ut som min farmor. Hun dro alltid rundt på alle slags arrangementer, ble kjent med alle slags viktige og uviktige folk. Lærte enormt mye om mangt og ga oss mange artige historier. Love it! Ha en fin dag!:) Klem Heidi

  SvarSlett
 7. Hei,
  Assistenten min var å dekket visninga til Armando Santos i forrige uke. Sascha Njaa heter han. Ta en kjapp titt på google så finner du sikkert mora di ;)

  Mvh
  Bjørn
  www.bj0rn.net

  SvarSlett
 8. He, he, det var jo gøy med en kommentar fra fotografen! Jammen bra jeg ikke rappa noen bilder når han klarte å finne veien helt hit. ☺
  Jeg fant de riktige bildene fra visninga og heldigvis har fotografen ikke fått med seg moder'n. Derimot er det en person på flere av bildene, som kunne ha vært henne for å si det sånn, he he.

  SvarSlett
 9. Haha, herlig og søt historie : )

  SvarSlett
 10. He, he. Jeg må si jeg liker din mor :)Skjønn og naturlig dame :)

  SvarSlett
 11. Hoho! Det hadde jo vore artig å finne bilde av ho imellom alle modellane :)

  SvarSlett
 12. Hahaha..Diggbar historie:)(som alltid...)
  H_a en fin kveld min venn:)

  Klemmer

  SvarSlett
 13. En kan le seg tussete av dine innlegg Elisabeth!!! *kneggler*
  Og takk og lov for at det finnes herlige damer i anorakk og sekk - på New Fashion Week - de skaper så knakende gode historier!!
  God Uke Elisabeth!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 14. ...unnskyld...men ler høyt her jeg sitter:-)

  SvarSlett
 15. Ai ai, for en kul moder. :D
  Og du kan fortelle henne at nå ble jeg skikkelig misunnelig. Jeg skulle gjerne vært på OFW. :)

  SvarSlett
 16. Nå trodde jeg virkelig du ville stille opp med et bilde her, av din moder mellom alle modellene. I det minste et annet med sladdet ansikt, kanskje.
  Hun hørtes artig ut :)

  SvarSlett
 17. En fantastisk morsom historie. Du beskriver det slik at jeg kan se hele situasjonen for meg.

  Om det hadde kommet et bilde som viste henne, så hadde vel ikke verden ramlet sammen av den grunn.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 18. Utrolig bra historie! Nesten for god til å vera sann :)

  SvarSlett
 19. Ler meg i hjel!

  Syns eg ser na :o)
  Me burde alle ta oss sjøl litt mindre høytidlig jammen.

  SvarSlett
 20. He he, disse mødrene...
  Jeg hang meg liksom opp i kommentaren fra fotografen, jeg da - stas når sånne stikker innom:)
  Leser mora di bloggen din? Er du sikker?

  SvarSlett
 21. He, he Fantastisk morsomt. HVis helgen blir av den kjedelige sorten er det bare å lese dette omigjen :-)
  Klem IGi

  SvarSlett
 22. Hahaha, dette var en morsom start på dagen :)
  Hadde nesten vært litt gøy med bilde. Du får google som fotografen sier, og selvsakt linke oss opp om du finner noe:)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...